ΩΔΕΙΟ > ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
To "Ωδείο των χρωμάτων" ξεκινά τη λειτουργία του, μ' ένα όραμα! Να παρέμβει πολιτιστικά, τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον καλλιτεχνικό τομέα, στην πόλη του Ηρακλείου. Στον εκπαιδευτικό τομέα, με νέα πρωτοποριακά συστήματα διδασκαλίας μέσω διαδραστικών πινάκων, που μπορούν να βάλουν τον μαθητή στο κέντρο της εκπαίδευσης και όχι να τον κρατούν ως απλό ακροατή στην αίθουσα διδασκαλίας.

Με την δημιουργία μουσικών συνόλων, σε κάθε τομέα σπουδών του ωδείου μας, όπως η δημιουργία
ορχήστρας εγχόρδων, ορχήστρας δωματίου κλασικής μουσικής, λαϊκής ορχήστρας, παραδοσιακής ορχήστρας, παιδικής – νεανικής χορωδίας, που ως σκοπό θα έχουν, να αναπτύξουν την ευγενή άμμιλα και την συνεργασία μεταξύ των μαθητών πέρα από τα όρια του ατομικού μαθήματος των οργάνων.

Το "Ωδείο των Χρωμάτων" διαθέτει ένα άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Όλοι οι
καθηγητές του είναι διπλωματούχοι με τεράστια εμπειρία στη διδασκαλία αλλά ταυτόχρονα και σολίστες.

Στόχος μας είναι καθ' όλη την διάρκεια του σχολικού έτους, οι καθηγητές μας να παρουσιάζονται σε συναυλίες στην πόλη του Ηρακλείου, ώστε να μεταφέρουν στους μαθητές την εμπειρία της σκηνής.

Αυτή θα είναι και η καλλιτεχνική παρέμβαση του ωδείου στην πόλη μας: τακτικές ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ μαθητών και καθηγητών από κοινού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει το Ωδείο μας, στην τρυφερή ηλικία μεταξύ 5 έως 7 ετών μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής του συστήματος Όρφ. Το σύστημα Όρφ είναι μια πολύπλευρη μουσικοπαιδαγωγική μέθοδος. Μέσα από αυτό, τα παιδιά θα ανακαλύψουν μια σειρά δεξιοτήτων.

Αυτές οι δεξιότητες θα βοηθήσουν τα παιδιά να γνωρίσουν τις τέχνες, να τονώσουν την αυτοεκτίμηση τους, να βελτιώσουν γνωστικές, γλωσσικές ικανότητες και να δημιουργήσουν μια συναρπαστική σχέση με το δάσκαλο και τους φίλους τους.

Διευθυντής σπουδών του "Ωδείου των Χρωμάτων" ήταν από την αρχή της λειτουργίας του, ο Θόδωρος Αντωνίου παγκοσμίου φήμης Συνθέτης - Μαέστρος, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Ακαδημαϊκός. Απεβίωσε Δεκέμβριο 2018...

Διευθυντής του "Ωδείου των Χρωμάτων" είναι ο γνωστός Ηρακλειώτης Συνθέτης –
Μαέστρος
Παναγιώτης Φουρναράκης γνωστός για τις παρεμβάσεις του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Ηρακλείου, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Τη Διεύθυνση ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ & ΧΟΡΩΔΙΑΣ στο "Ωδείο των Χρωμάτων" έχει ο Διεθνούς φήμης Μαέστρος - Συνθέτης Μιχάλης Οικονόμου, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Έφορος των Υποχρεωτικών & Ανωτέρων Θεωρητικών μαθημάτων καθώς και Υπεύθυνος Σπουδών για την προετοιμασία και εισαγωγή των μαθητών στο τμήμα ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ των Α.Ε.Ι. είναι ο Δημήτρης Συκιάς διακεκριμένος σε διεθνές επίπεδο Έλληνας Συνθέτης, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.