ΩΔΕΙΟ > ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
" Χαιρετίζω με μεγάλη αισιοδοξία το ξεκίνημα του "Ωδείου των Χρωμάτων" και εύχομαι στον ιδρυτή του και τους συνεργάτες του, καλή επιτυχία.

Γνωρίζοντας τους καθηγητές και τον Παναγιώτη, είμαι σίγουρος, ότι το νέο αυτό Ωδείο, θα παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη μουσική και τη μουσική παιδεία του τόπου μας.

Καλοτάξιδο λοιπόν το μέλλον του και οι θερμές μου ευχές να το συνοδεύουν πάντα.
 
Θόδωρος Αντωνίου
Συνθέτης/Μαέστρος
Διευθυντής Σπουδών "Ωδείο των Χρωμάτων"
Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης
Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών
Ακαδημαϊκός
Ένα…άλλο ωδείο στην πόλη μας

Το "Ωδείο των Χρωμάτων" είναι μια κατάθεση ψυχής.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, πήρα την μεγάλη απόφαση να δώσω σάρκα και οστά στο όραμά μου, για τη δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού που θα διδάσκει και θα παράγει μουσική. Με την συσσωρευμένη εμπειρία χρόνων, σχεδίασα και δημιούργησα, με τους συνεργάτες μου, έναν ξεχωριστό χώρο, με την πιο σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

Φιλοσοφία μου είναι να δημιουργήσω, όχι άλλο ένα ωδείο αλλά, ένα … άλλο ωδείο.

Το "Ωδείο των Χρωμάτων" με το ξεκίνημά του φιλοδοξεί να παρέμβει πολιτιστικά τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον καλλιτεχνικό τομέα στην πόλη του Ηρακλείου.

Με τα νέα πρωτοποριακά συστήματα διδασκαλίας, μέσω διαδραστικών πινάκων, αλλά και με το άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό παρέχει ένα ευρύ φάσμα σπουδών που καλύπτει την διδασκαλία όλων των οργάνων (κλασικών, σύγχρονων και παραδοσιακών) ανώτερων θεωρητικών και σύνθεσης, βυζαντινής και σύγχρονης μουσικής.

Έτσι δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να αποκτήσει μουσική παιδεία ή να ασχοληθεί επαγγελματικά σε αυτόν τον τομέα.

Με τη δημιουργία μουσικών συνόλων σε κάθε τομέα σπουδών, μαθητές και καθηγητές θα εμφανίζονται, σε τακτά χρονικά διαστήματα σε συναυλίες που θα διοργανώνονται στην πόλη ώστε οι σπουδαστές μας να αποκτήσουν την εμπειρία της σκηνής. Με αυτό τον τρόπο θα παρέμβουμε καλλιτεχνικά στην πόλη μας δίνοντας βήμα έκφρασης στους μελλοντικούς καλλιτέχνες του τόπου μας.

Το "Ωδείο των Χρωμάτων" προσφέρει στους μαθητές του όλα τα εφόδια ώστε να διαπρέψουν αργότερα στον επαγγελματικό στίβο με πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος.
 
Παναγιώτης Φουρναράκης
Συνθέτης - Μαέστρος
μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών,
Διευθυντής του "Ωδείου των Χρωμάτων"