ΤΟΜΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ "ΣΟΝ"
Διεύθυνση Ορχήστρας: Ηρακλής Θανάσης
Η “ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ” (Σ.Ο.Ν.) του “Ωδείου των χρωμάτων” ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2014 στο “Ωδείο των χρωμάτων” και αποτελείται από 40 σπουδαστές ΜΟΥΣΙΚΗΣ, νέους και νέες του “Ωδείου των χρωμάτων”.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής της “ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ” (Σ.Ο.Ν.) του “Ωδείου των χρωμάτων” είναι ο καθηγητής ΒΙΟΛΙΟΥ Ηρακλής Θανάσης.  
Η “ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ” αποτελείται από έγχορδα (βιολιά, τσέλο, κοντραμπάσο), ξύλινα πνευστά (φλάουτα, κλαρινέτα, σαξόφωνο), χάλκινα πνευστά (τρομπόνια, κόρνο, τρομπέτα) & κρουστά. Το ρεπερτόριό της κινείται ανάμεσα στην Κλασσική και την Σύγχρονη Μουσική με κορυφαίους συνθέτες από τον κόσμο της Μουσικής!
Ο βασικός στόχος της “ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ” του “Ωδείου των χρωμάτων” - κι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους ιδρύθηκε - είναι να φέρει όλους τους νέους σπουδαστές κοντά στον υπέροχο κόσμο της Μουσικής και της Ορχήστρας, της συνεργασίας και των Μουσικών σπουδών οποιουδήποτε επιπέδου.
Στη “ΣΟΝ” μπορούν να συμμετέχουν και να διδάσκονται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ νέοι & νέες σπουδαστές Μουσικής από κάθε πόλη και γωνιά της Κρήτης, ανεξάρτητα από το εάν είναι μαθητές του “Ωδείου των χρωμάτων” ή όχι. 

Σας περιμένουμε λοιπόν, στη Μουσική μας παρέα!!!ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ
Διεύθυνση Ορχήστρας Εγχόρδων: Ηρακλής Θανάσης
Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ του “Ωδείου των χρωμάτων” ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2014 στο “Ωδείο των χρωμάτων” και αποτελείται από σπουδαστές ΕΓΧΟΡΔΩΝ (βιολί, βιολοντσέλο, κλπ), από νέους και νέες του “Ωδείου των χρωμάτων” ή ακόμα και σπουδαστές από άλλα Ωδεία της Κρήτης, που συμμετέχουν ενεργά στα μαθήματα κάθε εβδομάδα ΔΩΡΕΑΝ όπως και στις Συναυλίες που διοργανώνονται στη διάρκεια όλης της χρονιάς!
Ο βασικός στόχος της “ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΕΓΧΟΡΔΩΝ”, όπως και της “ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ” του “Ωδείου των χρωμάτων”  είναι να φέρει όλους τους σπουδαστές κοντά στον υπέροχο κόσμο της Μουσικής και της Ορχήστρας, της συνεργασίας και των Μουσικών σπουδών οποιουδήποτε επιπέδου.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ "JUNIOR" & "ΟΡΧΗΣΤΡΑ JUNIOR"
Διεύθυνση Ορχήστρας "JUNIOR": Ηρακλής Θανάσης
Μετά τη δημιουργία & τις επιτυχίες της “ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ” του “Ωδείου των χρωμάτων” που συνεχίζει την πορεία της με μεγάλη επιτυχία, ξεκινήσαμε και μικρή “ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ JUNIOR”, που αποτελείται από μικρά παιδιά-μαθητές που σπουδάζουν Βιολί ή και Βιολοντσέλο, και βρίσκονται στην τάξη Β’, ή Γ Προκαταρκτική ή και Κατωτέρα. Διδάσκει ο καθηγ. Βιολιού στο “Ωδείο των χρωμάτων”, κ. Ηρακλής Θανάσης.
Ο βασικός στόχος της “ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΕΓΧΟΡΔΩΝ JUNIOR”, όπως και της “ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ” του “Ωδείου των χρωμάτων”  είναι να φέρει όλους τους μικρούς σπουδαστές κοντά στον υπέροχο κόσμο της Μουσικής και της Ορχήστρας, της συνεργασίας και των Μουσικών σπουδών οποιουδήποτε επιπέδου.
Στην “ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ JUNIOR” καθώς και στην “ΟΡΧΗΣΤΡΑ JUNIOR” μπορούν να συμμετέχουν και να διδάσκονται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, μικροί μαθητές & μικρές μαθήτριες Μουσικής από κάθε πόλη και γωνιά της Κρήτης, ανεξάρτητα από το εάν είναι μαθητές του “Ωδείου των χρωμάτων” ή όχι.


• ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΚΙΘΑΡΑΣ
Διεύθυνση: ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΚΑ
Τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΚΙΘΑΡΑΣ του “Ωδείου των χρωμάτων” ιδρύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 στο “Ωδείο των χρωμάτων” και αποτελούνται από 6 - 12 σπουδαστές ΚΙΘΑΡΑΣ, νέους και νέες του “Ωδείου των χρωμάτων” ή ακόμα και σπουδαστές από άλλα Ωδεία της Κρήτης, που συμμετέχουν ενεργά στα μαθήματα κάθε εβδομάδα ΔΩΡΕΑΝ όπως και στις Συναυλίες που διοργανώνονται κάθε χρόνο!

• ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΚΙΘΑΡΑΣ JUNIOR
Διεύθυνση: ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΚΑ
Τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΚΙΘΑΡΑΣ JUNIOR του “Ωδείου των χρωμάτων” ιδρύθηκαν τον Μάρτιο του 2016 στο “Ωδείο των χρωμάτων” και αποτελούνται από 6 - 8 σπουδαστές ΚΙΘΑΡΑΣ, νέους και νέες του “Ωδείου των χρωμάτων” ή ακόμα και σπουδαστές από άλλα Ωδεία της Κρήτης, που συμμετέχουν ενεργά στα μαθήματα κάθε εβδομάδα ΔΩΡΕΑΝ όπως και στις Συναυλίες που διοργανώνονται κάθε χρόνο!

• ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ
Το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ του “Ωδείου των χρωμάτων” ιδρύεται τον Σεπτέμβριο του 2016 στο “Ωδείο των χρωμάτων” και αποτελείται από σπουδαστές ΧΑΛΚΙΝΩΝ Πνευστών Οργάνων (τρομπέτας, τρομπονιού, κόρνου & ευφώνιου) από νέους και νέες του “Ωδείου των χρωμάτων”  που συμμετέχουν ενεργά στα μαθήματα κάθε εβδομάδα ΔΩΡΕΑΝ, όπως και στις Συναυλίες που διοργανώνονται όλο το χρόνο!

• ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ
Διεύθυνση: ΜΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ
Το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ του “Ωδείου των χρωμάτων” ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2016 στο “Ωδείο των χρωμάτων” και αποτελείται από 12 - 15 σπουδαστές ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ξύλινων Πνευστών Οργάνων, από νέους και νέες του “Ωδείου των χρωμάτων” ή ακόμα και σπουδαστές από άλλα Ωδεία της Κρήτης, που συμμετέχουν ενεργά στα μαθήματα κάθε εβδομάδα ΔΩΡΕΑΝ, όπως και στις Συναυλίες που διοργανώνονται όλο το χρόνο!