ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - "Ωδείο των Χρωμάτων"
† Αντωνίου Θόδωρος
Μέχρι τον Δεκέμβριο 2018, Διευθυντής σπουδών στο "Ωδείο των Χρωμάτων"......
† Συνθέτης - Μαέστρος
Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης
Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών
Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
 

1935 - 2018
Σπούδασε βιολί, φωνητική και σύνθεση στο Εθνικό και το Ελληνικό Ωδείο (Αθήνα), με περαιτέρω σπουδές στη διεύθυνση και σύνθεση στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου και στο Διεθνές Μουσικό Κέντρο του Ντάρμστατ. Δίδαξε μουσική στα Πανεπιστήμια του Στάνφορντ και της Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και στη Μουσική Ακαδημία της Φιλαδέλφειας. Το 1978 έγινε καθηγητής σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, θέση την οποία κατείχε ως τον Οκτώβριο του 2008, οπότε και ανακηρύχθηκε Ομότιμος Καθηγητής. Οι περισσότεροι Έλληνες συνθέτες της νεότερης γενιάς υπήρξαν μαθητές του.
Ως διευθυντής ορχήστρας έχει διευθύνει πολλές μεγάλες ορχήστρες και μουσικά σύνολα παγκοσμίως, όπως την Ορχήστρα Δωματίου της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστόνης, τις Ορχήστρες των Ραδιοφωνιών του Βερολίνου, του Παρισιού και της Βαυαρίας, την Ορχήστρα Tonhalle της Ζυρίχης, την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα, την Ορχήστρα του Μουσικού Κέντρου του Μπερκσάιερ στο Τάνγκελγουντ της Μασαχουσέτης κ.ά. Από το 1974 έως το 1985 υπήρξε συνδιευθυντής όλων των δραστηριοτήτων σύγχρονης μουσικής στο Μουσικό Κέντρο του Τάνγκελγουντ. Μεταξύ των συνόλων σύγχρονης μουσικής που έχει ιδρύσει είναι η ALEA II στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, η ΑLΕA IIΙ στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, το Σύνολο Νέας Μουσικής της Φιλαδέλφειας και το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής. Από το 1989 κατέχει τη θέση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Είναι διευθυντής του μουσικού τμήματος του Hellenic American University (H.A.U.). Διετέλεσε επίσης διευθυντής της Πειραματικής Λυρικής Σκηνής από το 2004 μέχρι το 2011. Τον Μάϊο του 2014 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην προκηρυχθείσα έδρα στον κλάδο της Μουσικής Σύνθεσης.
Πολλές από τις συνθέσεις του είναι παραγγελίες μεγάλων ορχηστρών, ενώ του έχουν ανατεθεί συνθέσεις από τα Ιδρύματα Fromm, Guggenheim και Koussevitzky, από την πόλη του Μονάχου για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1972, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης, καθώς και από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Από την εργογραφία του εξέχουσα θέση κατέχουν οι καντάτες Νενικήκαμεν και Προμηθέας, το Κοντσέρτο για πιάνο και οι όπερες Βάκχες και Οιδίπους επί Κολωνώ, για την οποία έλαβε το «Βραβείο Μουσικής 1998» της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.
Ανάμεσα στα διεθνή βραβεία και διακρίσεις που του έχουν απονεμηθεί είναι το «Βραβείο Richard Strauss» της πόλεως του Μονάχου και το «Βραβείο της πόλεως της Στουτγκάρδης» για το έργο Κοντσέρτο για βιολί, το βραβείο «Κάρολος Κουν» (1988), το «Αριστείο Διδασκαλίας Metcalf» του Πανεπιστημίου της Βοστόνης (1991), το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο της προσφοράς του στη μουσική (1997), το βραβείο «Δημήτρης Μητρόπουλος» (Ελληνική Ραδιοφωνία 2000), το βραβείο Herder (2004), το βραβείο «Distinguished Faculty Award» του Πανεπιστημίου της Βοστόνης (2005), το έπαθλο «Δημήτρης Μητρόπουλος» (Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικό Μουσείο 2006) ο Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας (2007) και το βραβείο «Τιμώντας τον Ελληνικό Πολιτισμό» από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (2011). Τέλος είναι επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (2005) και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2009).
Από τα έργα του (όπερες, χορωδιακά, μουσικής δωματίου, για σολίστ, συμφωνικά και μουσική για θέατρο και τον κινηματογράφο) περίπου 400 έχουν ήδη εκδοθεί από τους οίκους Bärenreiter Verlag (Γερμανία), G. Schirmer (ΗΠΑ) και Φίλιππος Νάκας (Ελλάδα).
Τον Μάρτιο 2015, του απενεμήθη από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ο τίτλος του ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ και τιμήθηκε από το "Ωδείο των χρωμάτων" με Τιμητική βραδιά - Συναυλία στις 4 Απριλίου 2015, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου με απονομή αναμνηστικής πλακέτας από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του "Ωδείου των χρωμάτων" Συνθέτη, Μαέστρο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗ.

...έφυγε από κοντά μας τον Δεκέμβριο του 2018, ένας ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ....
Μείναμε φτωχότεροι...αλλά υπάρχει παντού γύρω μας & μέσα μας η ύπαρξή του, οι γνώσεις του, η ΜΟΥΣΙΚΗ του....

 
Περισσότερα
Φουρναράκης Παναγιώτης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο "Ωδείο των Χρωμάτων"
Συνθέτης - Μαέστρος
 

Ο Παναγιώτης Φουρναράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1963. Άρχισε μαθήματα πιάνου και ανωτέρων θεωρητικών μαθημάτων στο Ελληνικό ωδείο Ηρακλείου απ' όπου αποφοίτησε με πτυχία πιάνου, ωδικής και αρμονίας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Δημήτρη Κατσίμπα καθηγητή στο τμήμα μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντή ορχήστρας της Ε.Λ.Σ. απ΄ όπου αποφοίτησε με πτυχία αντίστιξης και φούγκας. Αμέσως μετά ξεκίνησε σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας με καθηγητή τον Θόδωρο Αντωνίου καθηγητή σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και τον Ιούνιο του 1996 απέκτησε δίπλωμα σύνθεσης με βαθμό άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Έχει λάβει μέρος με έργα του στους διαγωνισμούς σύνθεσης, 49ο Festival International de musique de Besancon Franche, στο 33ο premio musicale (cita di Trieste) Italia, the Alea III international composition prize (Boston Uninercity), XXIX Queen prize for music composition Espana, Martirano composition award the University of Illinois. Τον Απρίλιο ττου 1995 πραγματοποίησε την πρώτη συναυλία με έργα του, στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου υπό την διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου.
Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους πραγματοποίησε συναυλία με έργα του στο Άγιο Νικόλαο Κρήτης υπό την διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη.
Τον Απρίλιο του 1996 πραγματοποίησε συναυλία με έργα δικά του και του Θόδωρου Αντωνίου στον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου.
Τον Φεβρουάριο του 1997 παρουσίασε στον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου την καντάτα (Προμηθέας Δεσμώτης) για συμφωνική ορχήστρα, χορωδία, τενόρο και αφηγητή.
Τον Φεβρουάριο του 1997 ως μέλος της επιτροπής πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου δημιούργησε τον «πολιτιστικό χειμώνα» με σκοπό την προβολή όλων των Ηρακλειωτών καλλιτεχνών για 3 συνεχή έτη.
Τον Φεβρουάριο του 1997 σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών παρουσίασε το έργο του Διάλογοι ΙΙΙ στο ωδείο Φ. Νάκας η οποία αναμεταδόθηκε από το Γ΄πρόγραμμα της Ε.Ρ.Α.
Τον Ιούνιο του 1997 ως καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της μικτής χορωδίας και μαντολινάτας του Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησε συναυλίες στην Αμερική στις πόλεις Ουάσιγκτον, Βοστόνη, Νέα Υόρκη καθώς και στον Καναδά στις πόλεις Τορόντο, Μόντρεαλ στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.
Τον Μάιο του 1998 παρουσίασε το έργο του «Φαέθοντος Επιφάνεια» σε ποίηση Αντώνη Σανουδάκη στον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου. Το έργο «Φαέθοντος Επιφάνεια» παρουσιάστηκε ξανά τον Αύγουστο του 1998 στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου ( Ηράκλειο – καλοκαίρι 98) υπό την διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου.
Τον Δεκέμβριο του 1998 κυκλοφόρησε σε C.D. με την μικτή χορωδία και μαντολινάτα του Αγίου Δημητρίου 15 κλασικά Ελληνικά τραγούδια.
Τον Οκτώβριο του 1999 το ορατόριο Φαέθοντος Επιφάνεια κυκλοφόρησε σε C.D.
Τον Φεβρουάριο του 1999 δέχεται πρόσκληση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και παρουσίασε το έργο του «Εσωτερικές Φωνές».
Τον Μάρτιο του 1999 γίνεται μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.
Τον Ιούλιο του 2000 εμπνεύστηκε και υλοποίησε τον Διεθνή διαγωνισμό κιθάρας στον Δήμο Αρχανών.
Τον Απρίλιο του 2001, παρουσίασε έργα κλασσικής μουσικής με συμφωνική ορχήστρα και την μικτή χορωδία του Άγιου Δημητρίου στην Βασιλική του Άγιου Μάρκου.
Τον Απρίλιο του 2001, παρουσιάστηκε σε περιοδεία σε όλη την Κρήτη το μουσικό έργο του για παιδιά (Αστροπολιτείες).
Τον Αύγουστο του 2001 παρουσίασε στη Παναγία Γκουβερνιώτισα το έργο του «Μήδεια, Όπερα σε δύο πράξεις».
Τον Ιούνιο του 2002 η μουσική κίνηση Ηρακλείου τίμησε τον Ηρακλειώτη συνθέτη για το συνθετικό του έργο, πραγματοποιώντας συναυλία με έργα του στο φρούριο Κούλες.
Τον Ιούλιο του 2002 ως καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της μικτής χορωδίας και μαντολινάτας του Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησε συναυλίες στην Αυστραλία στις πόλεις Μελβούρνη, Σίδνει, Αδελαΐδα, Καμπέρα.
Τον Ιούλιο του 2002 η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη παρουσίασε το έργο του «Θέμα και παραλλαγές για ορχήστρα εγχόρδων».
Τον Μάρτιο του 2003 το Luisiana State University των Η.Π.Α. προχώρησε στην έκδοση ενός διπλού C.D. με έργα Αμερικανών και Ελλήνων συνθετών.
Όλα τα έργα ηχογραφήθηκαν από τη διάσημη σολίστ φλάουτου Ιβόνα Μπεάτα Γκλίνκα για λογαριασμό του Πανεπιστημίου. Το έργο ονομάζεται «Ηλιοστάλαγμα».
Τον Σεπτέμβριο του 2004 παρουσίασε στον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου το έργο του «το όνειρο της Βροχής» για συμφωνική ορχήστρα υπό την διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη.
Τον Φεβρουάριο του 2005 παρουσιάζεται στην Αθήνα το έργο του «Υπερωκεάνια σε πλόες εσωτερικού» μουσική για θέατρο σε ποίηση Αντώνη Σανουδάκη.
Τον Ιανουάριο του 2006 δημιούργησε την ορχήστρα νέων του Δήμου Χερσονήσου με παιδιά από 8 έως 16 ετών.
Ως μέλος του Δ.Σ. του Ν.Ο.Π.Ε.Η. τον Δεκέμβριο του 2007 δημιούργησε τα μουσικά σύνολα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, την συμφωνική ορχήστρα, την μικτή χορωδία και την παιδική-νεανική χορωδία των οποίων είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας.
Τον Μάιο του 2008 παρουσιάστηκε στην Αθήνα το έργο του «παραλλαγές για κουιντέτο εγχόρδων» σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.
Από το 2009 και κάθε χρόνο περιοδεύει με την συμφωνική ορχήστρα σε όλες τις πόλεις της Κρήτης με συναυλίες κλασικής μουσικής.
Το 2011 παρουσίασε το έργο του «Φαντασία» για κόρνο και συμφωνική ορχήστρα αφιερωμένο στην κόρη του Μαρίνη Φουρναράκη.
Το Σεπτέμβριο του 2013, ιδρύει το “Ωδείο των χρωμάτων”, στο οποίο είναι και Καλλιτεχνικός Διευθυντής.
ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑΈχει γράψει πάνω από 40 έργα: για Μουσικά Σύνολα, για σόλο όργανα, για Ορχήστρα, για Φωνή, για Όπερα, για Χορωδία a cappella, για Χορωδία & Ορχήστρα, για Σολίστ-Χορωδία-Ορχήστρα, Σκηνική Μουσική, μουσική για θέατρο, Κοντσέρτα, Οκτέτα, Κουϊντέτα, Σεπτέτα, Κουαρτέτα, κ.ά.
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ‘Εχει ηχογραφήσει 5 CD με έργα του και μία 4πλή κασετίνα DVD με τη Συμφωνική Ορχήστρα.
Περισσότερα

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ - "Ωδείο των Χρωμάτων"
Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας & Διεύθυνσης Χορωδίας
Τσελίκας Ανδρέας
Η διεθνής αναγνώριση του Ανδρέα Τσελίκα, ξεκίνησε το 2005 όταν απέσπασε το μοναδικό βραβείο “Encouragement Award” στο φημισμένο Διεθνή Διαγωνισμό για νέους μαέστρους “Jean Sibelius” στο Ελσίνκι. Παλαιότερα είχαν προηγηθεί αρκετά 1αβραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό για Διευθυντές ορχήστρας  “Wiener Meisterkurse” στη Βιέννη μεταξύ 2001-2005. 
Έκτοτε, τιμητικές μετακλήσεις του επέτρεψαν να διευθύνει διάσημες ορχήστρες σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Φινλανδία, Δανία, Ρουμανία, Αλβανία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κύπρο και Η.Π.Α. σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών όπως το Konzerthaus της Βιέννης, το Finlandia Hall στο Ελσίνκι, το Radio Kulturhaus της Κοπενγχάγης, την Αίθουσα Φιλαρμονικής του Κιέβου, το Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.α. 
Το ρεπερτόριο του Ανδρέα εκτείνεται από το κλασσικό συμφωνικό ορχηστρικό ρεπερτόριο μέχρι το σύγχρονο ρεπερτόριο σε όπερα, μπαλέτο, χορό, έχοντας ως διαχρονική αξία την προώθηση νέων συνθετών και σολίστ στη διεθνή σκηνή, καθώς και την ανάδειξη σπάνιων μουσικών θυσαυρών του ελληνικού και του διεθνούς ρεπερτορίου.  Επαινετικές κριτικές έχουν δημοσιευτεί για πολυάριθμες συναυλίες του σε ελληνικά και ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι σπουδές του Ανδρέα περιλαμβάνουν σπουδές στη διεύθυνση ορχήστρας και στη μουσική σύνθεση στο Πανεπιστήμιο για Μουσική της Βιέννης με καθηγητές τους Leopold Hager, Erwin Acel και Herbert Lauermann, και στο Hellenic-AmericanUniversity με τον Θόδωρο Αντωνίου, στην πολιτιστική διαχείριση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στα ανώτερα θεωρητικά της μουσικής, καθώς και στο βιολί με την Nancy Bargerstock.
Μεγάλες επιτυχίες του αποδίδονται σε συνεργασίες υψηλού κύρους όπως η συνεργασία του με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ελσίνκι , τη Βασιλική Ορχήστρα της Δανέζικης Ραδιοφωνίας, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Κιέβου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Freiberg, την Orquestra do Norte, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Λυρική Σκηνή, τις Ορχήστρες της Εθνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων κ.α. 
Αυτή τη στιγμή ο Ανδρέας είναι μόνιμος Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων, Μουσικός Διευθυντής της Ορχήστρας του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής, συνιδρυτής και Μουσικός Διευθυντής της ομάδας σύγχρονης όπερας «TheMedium Project», ενώ παλαιότερα διετέλεσε Συνεργάτης Αρχιμουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κατά τα έτη 2006-2010. Έχει ηχογραφήσει για την εταιρεία Parma Records
Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό από ποικίλα μουσικά σύνολα και ορχήστρες, και έχουν ηχογραφηθεί από την δισκογραφική εταιρεία Subways.Είναι καθηγητής διεύθυνσης ορχήστρας, και διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών. Διδάσκει Διεύθυνση ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ στο "Ωδείο των χρωμάτων".
 
Περισσότερα
Σχολή Σύνθεσης & Ανωτέρων Θεωρητικών Μαθημάτων - Προετοιμασία & Εισαγωγή των Μαθητών στο Τμήμα Μουσικολογίας των Α.Ε.Ι.
Συκιάς Δημήτρης
Συνθέτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 από Υδραίους γονείς. Τελείωσε την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά (1980) και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών (1980-1985). Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές το 1977 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο στην τάξη πιάνου του Γ. Μάνεση.
Έλαβε τα ακόλουθα διπλώματα μουσικής:
• 1988 Πτυχίο Πιάνου με το βαθμό Άριστα Παμψηφεί, τάξη κ. Γ. Μάνεση, Πειραϊκός Σύνδεσμος
• 1989 Πτυχίο Αρμονίας με το βαθμό Άριστα Παμψηφεί, τάξη κ. Χ. Κουρή, Πειραϊκός Σύνδεσμος
• 1992 Πτυχίο Αντίστιξης με το βαθμό Άριστα Παμψηφεί, τάξη κ. Δ. Μηνακάκη, Αθήναιον Ωδείο
• 1994 Πτυχίο Φούγκας με το βαθμό Άριστα Παμψηφεί, τάξη κ. Δ. Μηνακάκη, Αθήναιον Ωδείο
• 1998 Δίπλωμα Σύνθεσης με το βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α' Βραβείο στη μνήμη Γ. Χρήστου, τάξη Θ.Αντωνίου, Κεντρικό Ωδείο.

Μετά το την αποπεράτωση των σπουδών του στο πιάνο παρακολούθησε ιδιωτικά μαθήματα με την Δ. Καρά και την Ε. Τραγάνα.
Το 1990 - ενώ ήταν ακόμη μαθητής Αντίστιξης - και κατόπιν πρότασης του καθηγητού του Θεωρητικών Δ. Μηνακάκη άρχισε μαθήματα σύνθεσης με τον Θ. Αντωνίου, μετά δε το πέρας των σπουδών του στην Φούγκα έγινε τακτικός μαθητής του στο Κεντρικό Ωδείο.
Την περίοδο 1992-93 παρακολούθησε επιχορηγούμενα από την ΕΕ σεμινάρια Μουσικής Πληροφορικής με καθηγητή τον Θ. Ρικάκη. Κατά την διάρκεια αυτών των σεμιναρίων συνέθεσε δύο έργα σε περιβάλλον NeXT (Corona Borealis και Αχέρων-Vistula) τα οποία παίχτηκαν στην Ελλάδα (μεταξύ άλλων στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής, Θεσσαλονίκη 1997), στις ΗΠΑ και στην Πολωνία.
Παρακολούθησε τα Ferienkurse für Neue Musik του 1992 και 1994 στο Darmsdtadt της Γερμανίας με καθηγητές τους B. Ferneyhough, J. Estrada, V. Heyn, T. Hosokawa, F.J. Herfert κ.α
Το 1994 παρακολούθησε το The Summer Courses for Young Com-posers στο Kazimierz Dolny της Πολωνίας με καθηγητές τους K. Penderecki, L. Andriessen, T. Johnson, J.D. Kramer και P. Szyman-ski. Έκτοτε διατηρεί σχετικά συχνή επαφή με την μορφή ιδιωτικών μαθημάτων με τον K. Penderecki.
Παρακολούθησε τα περισσότερα από τα σεμινάρια του Θ. Αντωνίου την περίοδο 1990-1999. Επίσης σεμινάρια Ανάλυσης και Σύνθεσης με τον D. Christoff, καθηγητή της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας.
Από το 1990-2007 εργάστηκε ως καθηγητής πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας. Την περίοδο 1995-99 ως καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά. Εργάστηκε επίσης στο Δημοτικό Ωδείο Αγ. Δημητρίου, στο Κολέγιο Αθηνών και στο Κεντρικό Ωδείο. Την περίοδο 1995-96 εργάστηκε ως ΕΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών και δίδαξε Μουσική Ανάλυση, Σύγχρονη Μουσική Σημειογραφία και Μουσικοπαιδαγωγικά Συστήματα. Σήμερα διδάσκει Ανώτερα Θεωρητικά στα Δημοτικά Ωδεία Γλυφάδας και Πετρούπολης καθώς και στο ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες». Από το 2008 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Εθνικό Ωδείο του παραρτήματος Λαμίας.
Έχει γράψει έργα για solo όργανα, σύνολα, φωνητική μουσική, έργα για ορχήστρα και computer music. Έργα του έχουν παιχθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μετά την δημιουργία των Μαθητικών Συμφωνικών Ορχηστρών των Δημοτικών Ωδείων Λαμίας και Πειραιά έκανε πολλές μεταγραφές και διασκευές έργων καθώς επίσης συνέθεσε και πρωτότυπα έργα για την εν λόγω ορχήστρες, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιομορφίες ενός τέτοιου συνόλου. Συνέθεσε επίσης έργα για παιδιά (πιάνο και άλλα όργανα) προς χρήση των μαθητών των ωδείων που εργάζεται. Μετάφρασε διάφορα ξενόγλωσσα μουσικά συγγράμματα από τα Αγγλικά και Γαλλικά.

Διακρίσεις:
1993 Alnitak, Alnilam, Mintaka / string quartet No.1
Β' Βραβείο Σύνθεσης στην μνήμη του Γ.Α. Παπαϊωάννου
1997 Arimaspians / for orchestra
Α' Βραβείο Σύνθεσης στον Διαγωνισμό Σύνθεσης δια τα 1000 χρόνια της πόλης του Gdansk στην Πολωνίας.
1998 The Field of Gravitating Objects / for four percussion players
Β' Βραβείο Σύνθεσης στον Α' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης που διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.
1998 Winter Night's Variations / for instrumental ensemble
Το έργο προκρίθηκε στους 6 finalists του Διεθνούς Διαγωνισμού ALEA της Βοστόνης.
1999 Sinfonia II / for instrumental ensemble
A' Βραβείο Σύνθεσης στην μνήμη του Γ.Α. Παπαϊωάννου
Περισσότερα
Παναγιωτάκης Μάνος
Ο Μάνος Παναγιωτάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1982.
Σπούδασε μουσικολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θεωρητικά, αρχικά με τον Παναγιώτη Φουρναράκη κι έπειτα με τον Δημήτρη Συκιά, φλάουτο με την Iwona Glinka και σύνθεση με το Θόδωρο Αντωνίου στο ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες» στην Αθήνα. Κατά την περίοδο 2007-2011, ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη Σύνθεση στο πανεπιστήμιο του York της Αγγλίας με τον Thomas Simaku. Από το 2010 είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 ανήκε στο έκτακτο διδακτικό προσωπικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διδάσκοντας Φούγκα και Καλλιέργεια Ακουστικών Δυνατοτήτων.
 
Ως συνθέτης, έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με εκτελεστές και σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του έχουν εκτελεστεί σε διάφορες πόλεις, μεταξύ άλλων στο York, το Manchester, τη Βοστόνη, τη Βιέννη, το Μόναχο, τη Βενετία, και την Αθήνα, ενώ το 2005 συμμετείχε με το έργο του Illustration για ορχήστρα δωματίου στα ετήσια Workshops της ορχήστρας ALEA III του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, υπό τη διεύθυνση του Gunther Schuller (1925-2015).
 
Έργα του έχουν λάβει διάφορες διακρίσεις: Το 2008, το έργο του Lux Perpetua  για φλάουτο, έλαβε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία solo όργανο στον 6ο διαγωνισμό σύνθεσης Βόλου, ενώ το έργο του Talus για πίκολο και Ταμ-ταμ πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία μουσική δωματίου. Το ίδιο έργο έλαβε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ InterArtia 2008 και εκδόθηκε από τον οίκο BERBEN στην Ancona της Ιταλίας το 2010, ενώ το Μάιο του 2016 χορογραφήθηκε από τον Αλέξανδρο Μιχαήλ στο φεστιβάλ Music in Motion στην Αθήνα. Το 2013, το έργο του "Ηχοσύμπλοκον" επελέχθη και παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ ISCM World Music Days στη Βιέννη. Τον Απρίλιο του 2016, προσεκλήθη για μία εβδομάδα στο Visby International Composers Centre στο Gotland της Σουηδίας, όπου και συνέθεσε το έργο Shades of Chromosphere για σύνολο δωματίου. Το Μάιο του 2016, κατόπιν προσκλήσεως, πραγματοποίησε στο Πανεπιστήμο του York διάλεξη για τα έργα του και τις τεχνοτροπίες αυτών με θέμα Modes, Spectra and Intuition.
 
Ως μουσικολόγος έχει παρουσιάσει εργασίες σε ποικίλα θέματα της σύγχρονης μουσικής σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια στη Λιθουανία, την Ιρλανδία, τη Σερβία, την Ελλάδα και την Κύπρο, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά
Περισσότερα
Σχολή Πιάνου
Κοκκινομαγουλά Αρετή
Η Αρετή Κοκκινομαγουλά γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1997. Ξεκίνησε τις Μουσικές της σπουδές σε ηλικία επτά ετών στο "Ελληνικό Ωδείο" και στην τάξη πιάνου της καθηγήτριας Τζένης Χαραμουντάνη.
Μετά από πέντε χρόνια συνέχισε της σπουδές της στο πιάνο υπό τη διδασκαλία της Μαρίνας Δασκαλάκη, στο Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου. Συνέχισε στο "Ωδείο των Χρωμάτων", από όπου και έλαβε, τον Ιούνιο του 2019, το Πτυχίο του Πιάνου (τάξη Μαρίνας Δασκαλάκη).
Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ενεργά σε Σεμινάρια ΠΙΑΝΟΥ με διακεκριμένους Έλληνες σολίστες, όπως ο Τίτος Γουβέλης και ο Διονύσης Μαλλούχος.
Παράλληλα, είναι επί πτυχίω φοιτήτρια του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο οποίο φοιτεί από τον Σεπτέμβριο του 2015. 
Περισσότερα
Δασκαλάκη Μαρίνα
   Η Μαρίνα Δασκαλάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 8 ετών στο Ελληνικό Ωδείο (Παράρτημα Ηρακλείου) στην τάξη πιάνου με καθηγήτρια την Κική Βαθυπέτρου και έλαβε «Πτυχίο πιάνου» με το βαθμό «Άριστα». Παράλληλα φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Παν/στημίου Κρήτης απ' όπου έλαβε Πτυχίο από το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών.
   Συνέχισε σπουδές Δεξιοτεχνίας του πιάνου στο Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας, απ’ όπου έλαβε Δίπλωμα πιάνου με δάσκαλο τον διακεκριμένο πιανίστα και παιδαγωγό Κωστή Γαϊτάνο. Στα πλαίσια των θεωρητικών μουσικών της σπουδών, έλαβε Πτυχίο Αρμονίας και Πτυχίο Αντίστιξης με βαθμό Άριστα.
   Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα και έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια αισθητικής, τεχνικής, ερμηνείας και διδασκαλίας του πιάνου και master classes με σημαντικούς πιανίστες, όπως οι Martino Tirimo, Βοτσίζεκ, Κ. Γαϊτάνος, Γ. Βακαρέλης, Ε. Αγραφιώτη, Χ. Παρθενιάδου, Παπαϊωάννου, Τ.Γουβέλης κ.α.
   Επί χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη διδασκαλία του πιάνου, έχοντας διδάξει στο Ελληνικό Ωδείο (Παράρτημα Ηρακλείου), στο Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας, στις Μουσικές Σχολές Αγ. Νικολάου και Ιεράπετρας και στα Δημοτικά Ωδεία Ηρακλείου και Νέας Αλικαρνασσού. Μαθητές της έχουν διακριθεί στις Πτυχιακές και Διπλωματικές τους εξετάσεις και σε Διαγωνισμούς νέων μουσικών. Έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια στις Μουσικές Σχολές «Μούσες» Μοιρών και Ασημίου, ενώ συχνά συμμετέχει ως μέλος σε επιτροπές Πτυχιακών και Διπλωματικών εξετάσεων πιάνου.
   Σήμερα διδάσκει πιάνο στο Ωδείο των Χρωμάτων”, ενώ είναι διορισμένη ως φιλόλογος στη Μέση εκπαίδευση, συμμετέχοντας ενεργά σε καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Περισσότερα
Περισυνάκη Έλενα
Η Έλενα Περισυνάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και κατά το ακαδημαϊκό 2015-2016, ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του York της Μ. Βρετανίας, με ειδίκευση στη διδασκαλία του πιάνου (ΜΑ in Music Education: Instrumental [Piano] Teaching).
Tο 2013 απέκτησε το Πτυχίο Πιάνου (Άριστα Παμψηφεί), υπό τη διδασκαλία της Μαρίνας Δασκαλάκη, με την οποία συνέχισε και τις σπουδές της σε επίπεδο Διπλώματος.
 Κατά την περίοδο των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο του York, μελέτησε πιάνο και ερμηνεία υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και διακεκριμένου σολίστ, Jakob Fichert. Επίσης, είναι κάτοχος Πτυχίων Αρμονίας (2008) και Αντίστιξης (2016)
Έχει παρακολουθήσει και έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια σύνθεσης και θεωρητικών της μουσικής, καθώς και performance και masterclasses ερμηνείας από Ευρωπαίους και Έλληνες σολίστες, όπως οι Danny Driver, Jakob Fichert, Nicky Losseff, Τίτος Γουβέλης, Δημήτρης Τουφεξής, κ.ά., ενώ έχει πάρει μέρος σε βιωματικά εργαστήρια και επιμορφωτικά σεμινάρια των μουσικο-παιδαγωγικών μεθόδων Suzuki, Dalcroze και Kodàly, αυτοσχεδιασμού και μουσικής διδασκαλίας παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (Δυσλεξία, Δυσαριθμησία, ΔΕΠ-Υ κ.ά.).
Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών στο York και το Ηράκλειο, ενώ έχει εμφανιστεί σε συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής, με έργα για σόλο πιάνο, για τέσσερα χέρια. Επίσης, δραστηριοποιείται ως μέλος μουσικών συνόλων, όπως το Chimera Ensemble του Πανεπιστημίου του York.
Ως ερευνήτρια, την απασχολούν θέματα που αφορούν στη μουσική διδασκαλία παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και τη διδασκαλία της prima vista, ενώ σχετική της έρευνα επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στο διήμερο Συνέδριο Μουσικής Εκπαίδευσης και Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ τον Ιούνιο του 2016. Έλαβε το ΔΙΠΛΩΜΑ της στο πιάνο τον Ιανουάριο 2020 και διδάσκει Πιάνο στο "Ωδείο των χρωμάτων".
 
Περισσότερα
Καλογεράκη Μαρία
    Η Καλογεράκη Μαρία γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1979. Από  ηλικία 7 ετών ασχολείται με τη μουσική. Το 1998 αποφοίτησε από Γενικό Λύκειο και έφυγε στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τις Μουσικές της σπουδές. Η ιδέα ήταν πως θα μπορούσε η διδασκαλία της μουσικής να φύγει λίγο από τα καθιερωμένα «ωδειακά» μέτρα και να πλησιάσει λίγο τη Mουσική παιδεία μέσα από το παιχνίδι. Έτσι ήρθε σε επαφή με τον διετή επαγγελματικό κύκλο σπουδών του συστήματος ΟRFF ο οποίος βρίσκεται υπό την επίβλεψη του “ORFF INSTITUTOF SALZBURG” όπου και ολοκληρώνει τις σπουδές της. 
Επίσης κατέχει πτυχίο ωδικής, αρμονίας και πιάνου.
     Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια όπως: Ιστορία της μουσικής μέσα από το παιχνίδι, αυτοσχέδια μουσικά όργανα, χορός & εικαστικές τέχνες, παιδοψυχολογίας, ειδική διδασκαλία πιάνου, σεμινάρια orff στο ORFF INSTITUT OF SALZBURG - Austriα κ.α. 
Έχει οργανώσει ως εισηγήτρια αρκετά σεμινάρια με θέμα «μουσική μέσα από το παιχνίδι», «μουσική - κίνηση – ρυθμός», σύστημα orff, κ.α. απευθυνόμενη σε επαγγελματίες & σπουδαστές από τον χώρο της εκπαίδευσης. Σκοπεύοντας στο να υποστηρίξει τους παιδαγωγούς προτείνοντας τους τεχνικές και λύσεις για να βιώσουν μουσικές έννοιες που θα είναι το αποτέλεσμα μιας ομαδικής διαδικασίας βασισμένης στην έκφραση.
    Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες παιδιών και ενηλίκων, σε  παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία & ωδεία, με ηλικίες 18 μηνών έως και 60 ετών. 
Διδάσκει πιάνο σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών, μουσικοκινητική αγωγή -σύστημα orff - βιωματική προσέγγιση της μουσικής από 2 ετών και είναι υπεύθυνη για μια σειρά μουσικοπαιδαγωγικών εργαστηρίων και σεμιναρίων εμπνευσμένα από την λαογραφία του τόπου μας. 
Είχε την διεύθυνση της «μουσικής σχολής ωδή» η οποία βρισκόταν στο Ηράκλειο επί 13 χρόνια και είναι ΜΑΜΑ 2 παιδιών.
Διδάσκει Baby Orff, Μουσικοκινητική αγωγή & Μουσική Προπαιδεία στο "Ωδείο των χρωμάτων".
 
Περισσότερα
Κανατέλια Χρυσούλα
Η Χρυσούλα Κανατέλια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές  στο Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου σε ηλικία 9 ετών και πήρε Δίπλωμα  Πιάνου το 2007 με βαθμό  Άριστα. Έχει Πτυχίο Πιάνου, Αρμονίας & Αντίστιξης.
Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε Σεμινάρια Πιάνου από Έλληνες Σολίστες όπως ο Δ. Τουφεξής και Κ. Παπαδάκης. 
Επίσης, έχει πάρει μέρος σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια όπως “Παιδαγωγική Προσέγγιση της Διδασκαλίας της Μουσικής και του Πιάνου” με την Μουσικοπαιδαγωγό Μ. Μιχαλοπούλου, "Σχολική Ψυχολογία" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, “Becoming a Better Music Teacher" στο Future Learn του Λονδίνου, "Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Δασκάλου", "Σεμινάριο και Διδακτική Εφαρμογή της Πολλαπλής Νοημοσύνης"  με την εξειδικευμένο Παιδαγωγό και Σύμβουλο Αγωγής και Εκπαίδευσης Ελένη Γαρυφαλάκη και “Μουσική Αγωγή Βρεφών και Νηπίων” στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Από το 2003 διδάσκει ως Καθηγήτρια Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών σε ωδεία του Ηρακλείου καθώς και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και σε Μουσικά Σχολεία στο Ηράκλειο και στο Ρεθύμνο.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον Χώρο Πολλαπλής Νοημοσύνης “Καλός Αγωγός” ως  Μουσικοπαιδαγωγός σε Βρέφη και Νήπια.
Από το Σεπτέμβριο 2022, διδάσκει στο «Ωδείο των χρωμάτων» ως Μουσικοπαιδαγωγός στην «Εμμέλεια» (τμήμα Πολυαισθητηριακής Αγωγής & Μουσικής Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη δεξιοτήτων, βρεφών & νηπίων) και ως Πιανίστα.
 
Περισσότερα
Μισσάνιτς-Τσαγράκη Ναταλία
Ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 5 ετών με τη μητέρα της. Σπούδασε στο Κρατικό Κεντρικό Μουσικό Σχολείο Κρουσσελνιίτσκα και στη συνέχεα  στη Κρατική Μουσική Ακαδημία Λύσενκο της Ουκρανίας, όπου αποφοίτηση με ειδικότητα στο πιάνο και Master ιστορίας και κριτικές καλών τεχνών (1986).
Παρακολούθησε μαθήματα ανώτερων θεωρητικών με των συνθέτη Martin Stebbing συνεργάτη του Trinity college of Music  του Λονδίνου. Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας (1993), Αντίστιξης (1995) και Φυγής (1997). Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και ρεσιτάλ μουσικής δωματίου.
Δίδαξε σε διάφορα ωδεία (Ελληνικό, Αττικό κ.λ.π. ).
Σαν μόνιμη καθηγήτρια από το 1996 δίδαξε στην δευτ/μια εκπαίδευση, στο  Α.Τ.Ε.Ι. Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής ενώ συνεχίζει να διδάσκει στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.
Από το 2019 διδάσκει Πιάνο στο "Ωδείο των χρωμάτων".
Περισσότερα
Κωστάκη Ανθή
Η Κωστάκη Ανθή γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1983. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο στο Εθνικό Ωδείο παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης, με καθηγήτρια την Τόνια Ασσαριωτάκη. Το 2001 συνέχισε τις σπουδές στο πιάνο με την Ειρήνη Λαλιώτου στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας». Πήρε Πτυχίο Πιάνου με «Άριστα Παμψηφεί» το 2005 και Δίπλωμα Πιάνου με «Άριστα Παμψηφεί και Δεύτερο Βραβείο» το 2008.
Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα Αρμονίας αρχικά με τον Παναγιώτη Αδάμ και έπειτα με το Δημήτρη Λιωνή και απέκτησε Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό «Άριστα» το 2003. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με την Έλενα Μουζάλα, τη Μαρίνα Λαμπρινούδη και την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου.
Από τα παιδικά της χρόνια υπήρξε μέλος διαφόρων χορωδιών, μεταξύ αυτών και της Μικτής Χορωδίας Δήμου Ηρακλείου. Επί σειρά ετών, είχε την εποπτεία της ερασιτεχνικής γυναικείας χορωδίας του Αβδού, συνοδεύοντας και στο πιάνο. Έχει διδάξει πιάνο και θεωρητικά στο Ωδείο Κρήτης (πρώην Εθνικό Ωδείο παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης) και στο Δημοτικό Ωδείο Νέας Αλικαρνασσού. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Αθήνα και το Ηράκλειο.
Παράλληλα, είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και εργάζεται ως τραπεζική υπάλληλος. Έχει δυο παιδιά και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης.
Από το Σεπτέμβριο 2022, διδάσκει Πιάνο στο «Ωδείο των χρωμάτων».
 
Περισσότερα
Συνοδεία Μουσικών Συνόλων - Πιάνο
Κωστάκη Ανθή
Η Κωστάκη Ανθή γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1983. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο στο Εθνικό Ωδείο παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης, με καθηγήτρια την Τόνια Ασσαριωτάκη. Το 2001 συνέχισε τις σπουδές στο πιάνο με την Ειρήνη Λαλιώτου στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας». Πήρε Πτυχίο Πιάνου με «Άριστα Παμψηφεί» το 2005 και Δίπλωμα Πιάνου με «Άριστα Παμψηφεί και Δεύτερο Βραβείο» το 2008.
Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα Αρμονίας αρχικά με τον Παναγιώτη Αδάμ και έπειτα με το Δημήτρη Λιωνή και απέκτησε Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό «Άριστα» το 2003. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με την Έλενα Μουζάλα, τη Μαρίνα Λαμπρινούδη και την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου.
Από τα παιδικά της χρόνια υπήρξε μέλος διαφόρων χορωδιών, μεταξύ αυτών και της Μικτής Χορωδίας Δήμου Ηρακλείου. Επί σειρά ετών, είχε την εποπτεία της ερασιτεχνικής γυναικείας χορωδίας του Αβδού, συνοδεύοντας και στο πιάνο. Έχει διδάξει πιάνο και θεωρητικά στο Ωδείο Κρήτης (πρώην Εθνικό Ωδείο παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης) και στο Δημοτικό Ωδείο Νέας Αλικαρνασσού. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Αθήνα και το Ηράκλειο.
Παράλληλα, είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και εργάζεται ως τραπεζική υπάλληλος. Έχει δυο παιδιά και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης.
Από το Σεπτέμβριο 2022, διδάσκει Πιάνο στο «Ωδείο των χρωμάτων».
 
Περισσότερα
Σχολή Βιολιού
Θανάσης Ηρακλής
Ο Ηρακλής Θανάσης γεννήθηκε στα Τίρανα και από μικρή ηλικία ξεκίνησε σπουδές στο βιολί στο Μουσικό Σχολείο Τιράνων.
Συνέχισε της σπουδές του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Τιράνων στην τάξη της Raimonda Stefi, από που και αποφοίτησε με δίπλωμα σολίστ στο βιολί.
Μετά τo πέρας σπουδών του και για τα επόμενα δέκα χρόνια ήταν τακτικό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας των Τιράνων και δίδαξε βιολί στο Μουσικό Σχολείο Τιράνων .
Από το 1991 που κατοικεί στην Κρήτη έχει διδάξει βιολί στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και σε ωδεία και στελεχώνει ως πρώτο βιολί το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου. Έχει επίσης συνεργαστεί και πραγματοποιήσει πολυάριθμες εμφανίσεις με διάφορα μουσικά σύνολα και είναι κοντσερτίνο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νομαρχίας Ηρακλείου.
Από το 2013 βρίσκεται στο "Ωδείο των χρωμάτων" σαν καθηγητής Βιολιού και από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και σήμερα, στη Διεύθυνση της Ορχήστρας ΕΓΧΟΡΔΩΝ καθώς και στη Διεύθυνση της ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ "ΣΟΝ" του "Ωδείου των χρωμάτων".
Περισσότερα
Δελιούση Ελένη
   Η Ελένη Δελιούση γεννήθηκε στη Γουμένισσα- Κιλκίς. Ξεκίνησε τις μουσικές της εμπειρίες ως μέλος της παιδικής μαντολινάτας Γουμένισσας.
   Άρχισε το βιολί στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον Ευάγγελο Παπαδημητρίου και συνέχισε τις σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείου Ηρακλείου με καθηγητή τον Ηρακλή Θανάση απ’ όπου έλαβε Πτυχίο και Δίπλωμα Βιολιού 2004 και 2007, αντίστοιχα.
Παράλληλα στα πλαίσια των Θεωρητικών σπουδών έλαβε πτυχίο Αρμονίας (2000), Αντίστιξης (2004) και Φούγκας (2007).
Συμμετείχε σε σεμινάρια ανάπτυξης τεχνικών ικανοτήτων στο βιολί, στο “Porto Karras” (καλοκαίρι 2002, 2003, 2006), του Ωδείου Βορείου Ελλάδος.
   Παρακολούθησε τον τρίμηνο κύκλο σεμιναρίων παιδαγωγικής κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε στην Αθήνα (2012).
   Η μουσική της δραστηριότητα αρχίζει από πολύ μικρή ηλικία. Ως μέλος της μαντολινάτας,συμμετέχει σε πολλές συναυλίες της κεντρικής Μακεδονίας.
   Υπήρξε μέλος της ορχήστρας εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου, της Κρητικής Συμφωνικής ορχήστρας, της Συμφωνικής ορχήστρας Νομαρχίας Ηρακλείου,της χορωδίας και μαντολινάτας του Αγίου Δημητρίου με μεγάλο αριθμό εμφανίσεων.
   Συγχρόνως ήταν μέλος των συγκροτημάτων Emerald, Νεάρχου Παράπλους, Ανάμνησις κ.α. με πολλές εμφανίσεις και με δισκογραφία.
   Συμμετέχει ενεργά στα μουσικά δρώμενα του Ηρακλείου με διάφορα μουσικά σύνολα.
   Από το 2003 διδάσκει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στα Μουσικά σχολεία Ηρακλείου και Ρεθύμνου (ωρομίσθια και αναπληρώτρια) ως μουσικός με ειδίκευση στο βιολί. Επίσης εχει διδάξει βιολί  σε πολλά ωδεία του Ηρακλείου.
   Έχει διακριθεί με Α’ Έπαινο (2001) και Β’ Έπαινο (2002), στους πολιτιστικούς Αγώνες Δεξιοτεχνίας εγχόρδων οργάνων που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου.
Περισσότερα
Σχολή Βιόλας
Έντμοντ Αλέξι Κωνσταντίνος
Γεννήθηκε στο Φιέρι της Αλβανίας. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία έξι ετών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ανώτερο Μουσικό Πανεπιστήμιο των Τιράνων με ειδικότητα στην βιόλα, στην τάξη του καθηγητή Gjergji Pekmezi.
Απο το 1992 εργάζεται στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων σαν καθηγητής Βιολιού, Βιόλας και Μουσικής Δωματίου.
Τον Ιούνιο του 2003 πήρε δίπλωμα του Βιολινίστα στο Κλασικό Σύγχρονο Ωδείο επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης Σπύρου Μάζη, στην τάξη του καθηγητή Βασίλη Παπά, με άριστα. Έχει κάνει εμφανίσεις ως μέλος ορχήστρας εγχόρδων "Συμφωνιέτα" του Δήμου Χανίων και στην Συμφωνική Ορχήστρα πρώην Νομαρχίας Ηρακλείου υπό την διεύθυνση Παναγιώτη Φουρναράκη.
Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και Μουσικής Δωματίου σε συνεργασία με διάφορους καταξιωμένους πιανίστες όπως Δέσποινα Δρακάκη, Άλκη Μαλεκάκη, Στέργιο Σαρόγλου, Ντόρα Μανητάκη.
Από φέτος συνεργάζεται και με το Ωδείο Ιωάννης Μανιουδάκης επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης Ιωάννη Καστρινάκη.
Περισσότερα
Σχολή Βιολοντσέλου
Γούζιος Δημήτρης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τα πρώτα μουσικά του βήματα στο βιολοντσέλο έγιναν στο Ωδείο Αθηνών, με καθηγητές την Λήδα Κουρούκλη και τον Λευτέρη Παπασταύρου απ' όπου αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και Α βραβείο. Παράλληλα τελείωσε τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Με γνώμονα την κλασική ερμηνεία, συνέχισε την μουσική του πορεία στην Ακαδημία του Guild Hall με τριετή υποτροφία και καθηγητές τους Christopher Bunting, Stefan Popov, τον Radu Adulescu και την Jacqueline du Pre.
Σπουδαστής ακόμα αντιπροσώπευσε την Ελλάδα σαν 1ο βιολοντσέλο στην Παγκόσμια Ορχήστρα Νέων, την Ορχήστρα Δωματίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες διεθνείς Ορχήστρες, με συναυλίες σε πολλές χώρες του κόσμου. Έχει εμφανιστεί σε πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό.
Έχει συμπράξει ως σολίστ με όλες τις Ελληνικές ορχήστρες.
Σήμερα είναι κορυφαίος Α (στο βιολοντσέλο) της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ενώ διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών, Φίλιππος Νάκας. Ως ιδρυτής και μέλος του TRIO ARTE και ARTE ENSEMBLE έχει δώσει συναυλίες σ' όλο τον κόσμο.
Είναι μέλος πολλών κριτικών επιτροπών διαγωνισμών μουσικής.
Ιδρυτής του σεμιναρίου «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ».
Τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πλούσιο συνθετικό έργο τόσο στο χώρο της μουσικής δωματίου όσο και στο χώρο της συμφωνικής μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου και της χορογραφίας, αναζητώντας πάντα νέες φόρμες. Έργα του έχουν παρουσιασθεί σε συναυλίες στην Ευρώπη, την  Αυστραλία και τις  Η.Π.Α..
Με αφορμή την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ελλάδα, συνέθεσε τη σουίτα «Ολυμπιακή Φλόγα" για τα ντοκιμαντέρ «Marathon-A hero’s journey” και “Macedonia…more than a name”, τα οποία έχουν ήδη παρουσιαστεί στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία.
Μέρος του συνθετικού του έργου κυκλοφορεί σε CD: «Γάμοι και αίμα» σε στίχους Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «From Marathon to Eternity» και «Οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα», ένα έργο με μουσική ethnic, new age, latin και rock που παραπέμπει στη μαγεία του ταξιδιού από την Ανατολή στη Δύση.
Από τον Οκτώβριο 2018, είναι Υπεύθυνος καθηγητής Βιολοντσέλου (έφορος) στο «Ωδείο των χρωμάτων».
 
Περισσότερα
Ειρήνη Μαρτίνη
    Η Ειρήνη Μαρτίνη γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα. Ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου στο Ωδείο Τσακάλωφ με την Βικτώρια Γκόγκου. Το 2013 πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις βιολοντσέλου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Το 2019 πήρε το δίπλωμα της από το Κ.Ω.Θ. με τον Δήμο Γκουνταρούλη. Μετά την λήψη του διπλώματος της επέκτεινε το ρεπερτόριο της στο βιολοντσέλο με τον τσελίστα Ιωάννη Στέφο.
    Παράλληλα με τις σπουδές της στο βιολοντσέλο ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές της στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια βιολοντσέλου και Παλαιάς Μουσικής με τους: Άγγελος Λιακάκης, Nίκος Βελιώτης, Ιωάννης Τουλής, Dan Weinstein, Leo Winland και Μάρκελλος Χρυσικόπουλος. Έχει υπάρξει μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Παλαιάς Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας και του οργανικού συνόλου Παλαιάς Μoυσικής Ricercare. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει να ασχολείται και με την παραδοσιακή μουσική της Ανατολικής Μεσογείου συμμετέχοντας σε μαθήματα με τους Ross Daly, Mayu Shviro, Amin Chaachoo.
Διδάσκει ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ στο «Ωδείο των χρωμάτων».
Περισσότερα
Σχολή Κιθάρας
Ζαχαριουδάκη Κάλλια
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παράλληλα με το Πανεπιστήμιο , συνέχισε τις σπουδές της στην κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Ευάγγελου Ασημακόπουλου απ' όπου και αποφοίτησε παίρνοντας το πτυχίο της με βαθμό Άριστα.
Την ίδια περίοδο ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα ανώτερα θεωρητικά στην τάξη του Στάθη Καλλιανού , παίρνοντας τα πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης με βαθμό Άριστα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τη διδασκαλία της κιθάρας, με καταξιωμένους σολίστες (Ε. Ασημακόπουλος, Λ. Ζώη, Oscar Ghiglia, Roberto Aussel και άλλους), και έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στη διδασκαλία της κλασικής κιθάρας.
Έχει ασχοληθεί με το σύστημα Orff μέσα από σεμινάρια , διαλέξεις και εργαστήρια σχετικά με την εφαρμογή του στη διδασκαλία της μουσικής.
Ως εκπαιδευτικός μουσικής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 1996 υλοποιεί και εφαρμόζει τις αρχές του συστήματος Orff, στη διδασκαλία του μαθήματος της μουσικής αγωγής στα μικρά παιδιά.
Περισσότερα
Χατζοπούλου Ναυσικά
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας το 1980 με τη Ρ. Δασκαλάκη, πιάνου με τη Ρ. Δεληγιαννάκη και Θεωρητικών με τον Γ. Καλούτση.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην κιθάρα με το Β. Μπουντούνη στην Αθήνα το 1994 (δίπλωμα σολίστ με βαθμό άριστα παμψηφεί) και στην Αρμονία το 2007 με τον Β. Συμσίρη με βαθμό άριστα παμψηφεί.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας, πιάνου, μουσικοθεραπείας και Θεωρητικών
με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Συμμετείχε στο φεστιβάλ Κρυστάλλεια στην Αθήνα, σε συναυλίες μουσικής δωματίου και σόλο σε Ηράκλειο και Αθήνα, και το 2016 στο Ηρώδειο με τις 100 κιθάρες του Β. Μπουντούνη. Στη συναυλία συμμετείχε σύνολο με κιθάρες μαθητών απ’ το Ηράκλειο τη διδασκαλία του οποίου είχε αναλάβει σε συνεργασία με τον Β. Μπουντούνη.
Το 1993 διακρίνεται σε 2 πανελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας στα Ιωάννινα.
Η εργασιακή της εμπειρία που διαρκεί 28 χρόνια ξεκινάει το 1994 όπου έως σήμερα έχει διδάξει σε ωδεία της πόλης του Ηρακλείου καθώς και στο μουσικό γυμνάσιο και το Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο.
Οι μαθητές της που ολοκλήρωσαν τις σπουδές της Κιθάρας πήραν το πτυχίο τους
με βαθμό άριστα παμψηφεί, διακρίθηκαν σε διαγωνισμό κιθάρας στο Ηράκλειο (2015/16) και αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις στην κιθάρα για ΑΕΙ.
 
Περισσότερα
Σχολή Φλάουτου
Παναγιωτάκης Μάνος
Ο Μάνος Παναγιωτάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1982.
Σπούδασε μουσικολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θεωρητικά, αρχικά με τον Παναγιώτη Φουρναράκη κι έπειτα με τον Δημήτρη Συκιά, φλάουτο με την Iwona Glinka και σύνθεση με το Θόδωρο Αντωνίου στο ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες» στην Αθήνα. Κατά την περίοδο 2007-2011, ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη Σύνθεση στο πανεπιστήμιο του York της Αγγλίας με τον Thomas Simaku. Από το 2010 είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 ανήκε στο έκτακτο διδακτικό προσωπικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διδάσκοντας Φούγκα και Καλλιέργεια Ακουστικών Δυνατοτήτων.
 
Ως συνθέτης, έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με εκτελεστές και σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του έχουν εκτελεστεί σε διάφορες πόλεις, μεταξύ άλλων στο York, το Manchester, τη Βοστόνη, τη Βιέννη, το Μόναχο, τη Βενετία, και την Αθήνα, ενώ το 2005 συμμετείχε με το έργο του Illustration για ορχήστρα δωματίου στα ετήσια Workshops της ορχήστρας ALEA III του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, υπό τη διεύθυνση του Gunther Schuller (1925-2015).
 
Έργα του έχουν λάβει διάφορες διακρίσεις: Το 2008, το έργο του Lux Perpetua  για φλάουτο, έλαβε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία solo όργανο στον 6ο διαγωνισμό σύνθεσης Βόλου, ενώ το έργο του Talus για πίκολο και Ταμ-ταμ πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία μουσική δωματίου. Το ίδιο έργο έλαβε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ InterArtia 2008 και εκδόθηκε από τον οίκο BERBEN στην Ancona της Ιταλίας το 2010, ενώ το Μάιο του 2016 χορογραφήθηκε από τον Αλέξανδρο Μιχαήλ στο φεστιβάλ Music in Motion στην Αθήνα. Το 2013, το έργο του "Ηχοσύμπλοκον" επελέχθη και παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ ISCM World Music Days στη Βιέννη. Τον Απρίλιο του 2016, προσεκλήθη για μία εβδομάδα στο Visby International Composers Centre στο Gotland της Σουηδίας, όπου και συνέθεσε το έργο Shades of Chromosphere για σύνολο δωματίου. Το Μάιο του 2016, κατόπιν προσκλήσεως, πραγματοποίησε στο Πανεπιστήμο του York διάλεξη για τα έργα του και τις τεχνοτροπίες αυτών με θέμα Modes, Spectra and Intuition.
 
Ως μουσικολόγος έχει παρουσιάσει εργασίες σε ποικίλα θέματα της σύγχρονης μουσικής σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια στη Λιθουανία, την Ιρλανδία, τη Σερβία, την Ελλάδα και την Κύπρο, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά
Περισσότερα
Ζαχαριουδάκης Γιώργος
Ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1978. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο Ωδείο "Απόλλων" Ηρακλείου και συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο "Ορφείο" Αθηνών όπου πήρε δίπλωμα φλάουτου, δίπλωμα πιάνου, και πτυχίο αρμονίας. Απόκτησε πτυχίο μουσικής (Bachelor of Arts) από το Bath Spa University της Αγγλίας, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πιάνου στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Σκωτίας και μεταπτυχιακές σπουδές φλάουτου και εθνομουσικολογίας στο Newcastle University upon Tyne της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει Masterclasses πιάνου και φλάουτου με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι D. Alexeev, M. Gulluas, T. Sarkissova, F. Wibuat, R. Gerald, D. Merlet, M. Tirimo, Ι. Clark, C. Lorenz, M. Matuz, K. Tσεντς, J. Thwaites, και J. Parry.
Το 2001 παίρνοντας μέρος στο Mid-Somerset Festival στην πόλη Bath απέσπασε το πρώτο βραβείο πιάνου στην κατηγορία της Σύγχρονης Μουσικής. Ως σολίστ πιάνου, έχει συμπράξει με την Bath Spa University Orchestra και την Royal Scottish Academy Orchestra. Επίσης έχει εμφανιστεί με την Bath Spa University Orchestra, την Newcastle University Orchestra και την Συμφωνική Ορχήστρα της Νομαρχίας Ηρακλείου παίζοντας φλάουτο. Ατομικά ρεσιτάλ φλάουτου και πιάνου έχει δώσει σε αίθουσες της Μ. Βρετανίας και της Ελλάδας.
Από το 2004 ασχολείται με την έρευνα της ελληνικής δημοτικής μουσικής και με την εκτέλεση των ελληνικών οργάνων (σφυροθιάμπολο, διπλομάντουρο, ασκομαντούρα, τσαμπούνα, κρητική λύρα, φλογέρα). Επίσης επιχειρεί την προσαρμογή πνευστών από άλλες παραδόσεις (δυτικό φλάουτο, κέλτικα whistles, ινδικό bansuri) στο ελληνικό ιδίωμα. Με υποτροφία του ΙΚΥ, πραγματοποίησε διδακτορική έρευνα στο Sheffield University της Αγγλίας με θέμα: "Ανάλυση και ερμηνεία της κρητικής μουσικής με τη χρήση παραδοσιακών οργάνων, και η προσαρμογή του δυτικού φλάουτου στο κρητικό μουσικό ιδίωμα".
Είναι βασικός συντελεστής στα μουσικά σχήματα "Eν-διαμέσως", "Daulute" και "Γέρανος" τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερες προτάσεις για την ερμηνεία της ελληνικής μουσικής. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς της κρητικής μουσικής σκηνής όπως οι Λεωνίδας Κλάδος, Γιώργης Ξυλούρης, Δημήτρης Σγουρός και Ζαχάρης Σπυριδάκης. Συμμετέχει σε παραδοσιακά δρώμενα και φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως επίσης εμφανίζεται σε συναυλιακούς χώρους στο εξωτερικό παίζοντας ελληνική δημοτική μουσική.
Περισσότερα
Σχολή Όμποε
Iλλύριος Μάνθιος
Γεννήθηκε στο Δέλβινο το 1964. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο όμποε στο Καλλιτεχνικό Λύκειο των Τιράνων και συνέχισε στο Ανώτατο Ινστιτούτο των Τιράνων, σημερινή Ακαδημία Καλών Τεχνών, (υπό τον Viktor Shiroka), από όπου αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί (10). Παρακολούθησε σεμινάρια όμποε με τον Paul Dombrecht και Μουσικής Μπαρόκ με τους Manfredo Kremmer και Paul Dombrecht.
Έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, την Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, καθώς και με διάφορα σχήματα Μουσικής Δωματίου.
Από το 1999 κατέχει τη μόνιμη θέση κορυφαίου β' (αγγλικό κόρνο) στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Δίδαξε σε διάφορα ωδεία, Δημοτικά και μη, καθώς και στα Μουσικά Γυμνάσια Ρεθύμνης και Παλλήνης.
Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στη μελέτη και παρουσίαση έργων για αγγλικό κόρνο και όμποε ντ' αμόρε.
Περισσότερα
Σχολή Κλαρινέτου
Μουρίκης Σπύρος
Ο Σπύρος Μουρίκης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1974. Πήρε τα πρώτα μαθήματα κλαρινέτου στην Φ.Ε.Κ. με δάσκαλο τον Αντώνη Δαγκλή. Στη συνέχεια φοίτησε στο «Ωδείο Αθηνών» στην τάξη του Χαράλαμπου Φαραντάτου από όπου πήρε το δίπλωμά του το 1992 με άριστα παμψηφεί, Α' Βραβείο και χρυσό μετάλλιο Ανδρέα και Ιφιγένειας Συγγρού. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. φοίτησε στο ‘‘Conservatoire National Superieur de Musique’’ του Παρισιού με καθηγητές τους Michel Arrignon και Maurice Bourgue στη μουσική δωματίου και αποφοίτησε το 1995 με πρώτο βραβείο κλαρινέτου.Έχει συμπράξει ως σολίστ με όλες τις Ελληνικές Ορχήστρες, καθώς επίσης την Ορχήστρα του Conservatoire του Παρισιού, το σύνολο πνευστών της Ευρωπαικής Ένωσης, την Συμφωνική ορχήστρα του Όντενσε, τη Φιλαρμονική της Κοπεγχάγης, τη Συμφωνική ορχήστρα του Άαρχους, τη Φιλαρμονική της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας καιΣυμφωνική ορχήστρα της πόλης του Μεξικού.Το 2000 πήρε μέρος στον διεθνή θεσμό ‘‘rising stars’’ δίνοντας ρεσιτάλ στις σημαντικότερες αίθουσες της Ευρώπης όπως: Het Concertgebouw του Άμστερνταμ, Symphony hall του Μπέρμιγχαμ, Konzerthaus της Βιέννης καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΑ , για την Δανική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, καθώς επίσης και για τη Radio Vaticana.Έχει συμμετάσχει σε διεθνή Φεστιβάλ όπως Μουσικός Ιούλιος Αρχαίας Επιδαύρου, Φεστιβάλ μουσικής δωματίου Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Φεστιβάλ του Τίβολι, Φεστιβάλ της Avignon, Φεστιβάλ μουσικής δωματίου armonie della sera(Ιταλία).Στον διεθνή διαγωνισμό ‘‘Carl Nielsen’’ που πραγματοποιήθηκε στο Όντενσε της Δανίας το 1997, κέρδισε το Ά Βραβείο, καθώς επίσης το Βραβείο της Ορχήστρας και το Βραβείο του κοινού.Την ίδια χρονιά τιμήθηκε με το βραβείο της « Ένωσης Ελλήνων Μουσικοκριτικών».Από το 1993 εώς το 2003 διετέλεσε σόλο κλαρινέτο της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και της Ορχήστρας των Χρωμάτων ενώ έχει συμπράξει ως σόλο κλαρινέτο με την Mahler Chamber Orchestra υπό τη διεύθυνση του Claudio Abbado και άλλων γνωστών αρχιμουσικών. Σήμερα κατέχει την ίδια θέση στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και είναι μέλος του συνόλου πνευστών της Ευρωπαικής Ένωσης. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει τα κουιντέτα κλαρινέτου-Brahms και Mozart με το κουαρτέτο εγχόρδων της Όπερας του Παρισιού (Agora)- το κοντσέρτο του Nielsen με την Συμφωνική Ορχήστρα του Odense (Danish Radio) καθώς επίσης και το έργο για κλαρινέτο ‘‘Reflexion des preludes’’ του Δανού συνθέτη Erik Bach με την συμφωνική ορχήστρα του Άαρχους (Da capo).
Περισσότερα
Σχολή Φαγκότου
Κατσογριδάκη Μαρία
Η Μαρία γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στην ηλικία των 10 ετών στο ακορντεόν. Στα 16 ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα στο φαγκότο με τον Σπύρο Αργυρόπουλο στο Ωδείο Αθηνών και αργότερα στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας. Το 2008 πήρε το δίπλωμά της με Άριστα Παμψηφεί. Το 2010 αποφοίτησε από το Royal Northern College of Music με τον τίτλο MMus in Performance, σπουδάζοντας φαγκότο με τον Άλαν Πεντλεμπέρι, τον Στέφανο Κανούτι και τον Πίτερ Ουέσλι. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο RNCM, η Μαρία συμμετείχε σε πολλές συναυλίες, καλύπτοντας ρεπερτόριο το οποίο περιελάμβανε το Δάφνης και Χλόη Σουίτα Νο. 2 του Ραβέλ, την εισαγωγή από το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του Μέντελσον και την Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Στραβίνσκι. Το 2008 η Μαρία κέρδισε βραβείο εισαγωγής στο RNCM, και το 2009, πλήρη υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδας για τις μεταπτυχιακές της σπουδές. Η Μαρία έχει συμπράξει με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Ολλανδική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Πειραματική Συμφωνική Ορχήστρα Ρεθύμνου, την Συμφωνική Ορχήστρα Κρήτης και τη Sinfonietta Χανίων. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μπριτζγουότερ Χολ στο Μάντσεστερ και έχει δώσει συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε μέλος της Μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου και τώρα συμμετέχει ενεργά στα Μουσικά Σύνολα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Περισσότερα
Σχολή Κρουστών Κλασσικής, Σύγχρονης & Παραδοσιακής Μουσικής
Σκιαδάς Νίκος
Ο Νίκος Σκιαδάς γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα.
Είναι διπλωματούχος στα ¨Κλασικά Κρουστά¨, με βαθμό «Άριστα». Πρόκειται για το πρώτο δίπλωμα κλασικών κρουστών που δόθηκε στην Κρήτη.
Είναι επίσης απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου, από όπου πήρε το Πτυχίο Ντραμς, με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί».
Ακόμα, είναι απόφοιτος του Ωδείου Ηρακλείου (ΜΣ Απόλλων) όπου πήρε Πτυχίο στα Παραδοσιακά Κρουστά με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί».
Είναι πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών, έχοντας λάβει τα πτυχία «Άρμονίας», «Αντίστιξης» και «Φούγκας», όλα με βαθμό «Άριστα»
Έχει παρακολουθήσει επίσης στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης το ετήσιο πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης από όπου και πήρε το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας με βαθμό "Άριστα".
Είναι επίσης Πτυχιούχος Τεχνολόγος Μηχανικός Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής από το ΤΕΙ Κρήτης, οι απόφοιτοι του οποίου ανήκουν στον Ενοποιημένο Κλάδο Μουσικής (ΠΕ79).
Είναι, ακόμα, απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με θέμα “Ακουστικός Σχεδιασμός & Ψηφιακός Ήχος”, το οποίο πήρε με βαθμό "Άριστα". Το θέμα της διπλωματικής εργασίας ήταν "Ο κόσμος των κρουστών μουσικών οργάνων - Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι".
Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο καθώς έχουν εκδοθεί από τις Κρητικές Εκδόσεις τα βιβλία του:
"100 Σολο για Ντραμς"
"Μουσικές Φράσεις για Ντραμς"
"Σπουδάζω τον Ρυθμό" και
"Ασκήσεις καθημερινής μελέτης για Ντραμς"
Έχει αναλάβει τη Διεύθυνση της Ορχήστρας Έντεχνης Μουσικής και του Συνόλου Κρουστών του "Ωδείου των Χρωμάτων", τα οποία δίνουν Συναυλίες σε γνωστούς χώρους της χώρας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις", κλπ.)
 
Περισσότερα
Σχολή Μονωδίας Φωνητικής - Χορωδίας
Σωμαράκη Μάρω
Η Μάρω Σωμαράκη γεννήθηκε το 1989 στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Από μικρή ηλικία ασχολείται με το τραγούδι ως μέλος - ερμηνεύτρια σε μουσικά σχήματα και χορωδίες.
Είναι απόφοιτος του Κλασικού Ωδείου, από όπου πήρε το Πτυχίο Μονωδίας με βαθμό «Άριστα» παμψηφεί.
Ακόμη, έλαβε ομόφωνα Α’ Βραβείο για την ερμηνεία της στις απολυτήριες πτυχιακές εξετάσεις μονωδίας.
Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι καθώς έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συναυλιών ως ερμηνεύτρια, μεταξύ άλλων και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το "Ωδείο των Χρωμάτων" το 2023.
Τραγουδάει, επίσης, στην Ορχήστρα Έντεχνης Μουσικής του  "Ωδείου των Χρωμάτων".
Είναι, ακόμη, Πτυχιούχος Φιλόλογος από το Πανεπιστήμιο Κρήτης με ειδίκευση στην κλασική φιλολογία  και απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Λυρικής Ποίησης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 
Περισσότερα
Σχολή Μουσικοκινητικής Αγωγής ORFF
Καλογεράκη Μαρία
    Η Καλογεράκη Μαρία γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1979. Από  ηλικία 7 ετών ασχολείται με τη μουσική. Το 1998 αποφοίτησε από Γενικό Λύκειο και έφυγε στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τις Μουσικές της σπουδές. Η ιδέα ήταν πως θα μπορούσε η διδασκαλία της μουσικής να φύγει λίγο από τα καθιερωμένα «ωδειακά» μέτρα και να πλησιάσει λίγο τη Mουσική παιδεία μέσα από το παιχνίδι. Έτσι ήρθε σε επαφή με τον διετή επαγγελματικό κύκλο σπουδών του συστήματος ΟRFF ο οποίος βρίσκεται υπό την επίβλεψη του “ORFF INSTITUTOF SALZBURG” όπου και ολοκληρώνει τις σπουδές της. 
Επίσης κατέχει πτυχίο ωδικής, αρμονίας και πιάνου.
     Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια όπως: Ιστορία της μουσικής μέσα από το παιχνίδι, αυτοσχέδια μουσικά όργανα, χορός & εικαστικές τέχνες, παιδοψυχολογίας, ειδική διδασκαλία πιάνου, σεμινάρια orff στο ORFF INSTITUT OF SALZBURG - Austriα κ.α. 
Έχει οργανώσει ως εισηγήτρια αρκετά σεμινάρια με θέμα «μουσική μέσα από το παιχνίδι», «μουσική - κίνηση – ρυθμός», σύστημα orff, κ.α. απευθυνόμενη σε επαγγελματίες & σπουδαστές από τον χώρο της εκπαίδευσης. Σκοπεύοντας στο να υποστηρίξει τους παιδαγωγούς προτείνοντας τους τεχνικές και λύσεις για να βιώσουν μουσικές έννοιες που θα είναι το αποτέλεσμα μιας ομαδικής διαδικασίας βασισμένης στην έκφραση.
    Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες παιδιών και ενηλίκων, σε  παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία & ωδεία, με ηλικίες 18 μηνών έως και 60 ετών. 
Διδάσκει πιάνο σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών, μουσικοκινητική αγωγή -σύστημα orff - βιωματική προσέγγιση της μουσικής από 2 ετών και είναι υπεύθυνη για μια σειρά μουσικοπαιδαγωγικών εργαστηρίων και σεμιναρίων εμπνευσμένα από την λαογραφία του τόπου μας. 
Είχε την διεύθυνση της «μουσικής σχολής ωδή» η οποία βρισκόταν στο Ηράκλειο επί 13 χρόνια και είναι ΜΑΜΑ 2 παιδιών.
Διδάσκει Baby Orff, Μουσικοκινητική αγωγή & Μουσική Προπαιδεία στο "Ωδείο των χρωμάτων".
 
Περισσότερα
Σχολή Ηλεκτρικής - Ακουστικής Κιθάρας
Πατραμάνης Μιχάλης
Γεννημένος το 1961. Είναι επαγγελματίας μουσικός για πάνω από 30 χρόνια.
Έχει συνεργαστεί δημιουργικά σχεδόν με όλους τους δημιουργούς της Ελληνικής Rock σκηνής της γενιάς του. Από τους βασικούς συντελεστές της δημιουργίας Rock συγκροτημάτων στην πόλη μας. Δημιουργός του πρώτου studio Rock ηχογράφησης στην πόλη μας.
Έχει συνοδέψει ως επαγγελματίας μουσικός σε συναυλίες και άλλες live εμφανίσεις, δεκάδες επωνύμους τραγουδιστές και σύνθετες, από τον χώρο της έντεχνης και λαϊκής ελληνικής μουσικής.
Διδάσκει κιθάρα μεταδίδοντας τις γνώσεις και την αγάπη του για την μουσική για τα τελευταία 20 χρόνια. 
Περισσότερα
Σχολή Σαξοφώνου
Μαυρομάτης Στάθης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Πατρών.
Έχει πάρει Δίπλωμα Σαξοφώνου με “ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ” από το Ωδείο “Φ.Νάκας” της Αθήνας με τον Ε. Κιοσόγλου, τα Διπλώματα Σολίστα Σαξοφώνου LLCM (Performers’ Recital Diploma of Licentiate) και FLCM (Performers’ Diploma of Fellowship) από το London College of Music, τα πτυχία Αρμονίας, Aντίστιξης, Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων και Φυγής με τον Ι. Ιωαννίδη και το Δίπλωμα Σύνθεσης με τον μαέστρο Ρ. Πυλαρινό, όλα με “Άριστα”. Επίσης έχει παρακολουθήσει προγράμματα τελειοποίησης  στο σαξόφωνο με τους J. Y. Fourmeau στο Παρίσι, Cl. Delangle στο Gap (Γαλλία)  και E. Rousseau στο Teramo (Ιταλία).
Είναι πρώτο σαξόφωνο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων, καθηγητής σαξοφώνου στα Ωδεία της Αθήνας “Φ.Νάκας” (2000-2014) και “Απολλώνιο” (από το 2012)  και σε πολλά σεμινάρια και masterclass εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ διατηρεί και μια τακτική συνεργασία με την ΚΟΑ.
Έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις με μουσικά σύνολα, συμφωνικές μπάντες και ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει παίξει στο 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Σαξόφωνο (WSCXIII) στη Minneapolis (ΗΠΑ), στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Pera της Κωνσταντινούπολης, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ ΑΧΙΑ στη Νάξο και έχει δώσει ρεσιτάλ, με τη Χριστίνα Παντελή στο πιάνο, σε αξιόλογα μουσικά κέντρα όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Great Hall του Ελληνικού Κέντρου του Λονδίνου, το Conservatoire Royal της Αμβέρσας, τη Σχολή Μουσικής στη L‘Aquila (Ιταλία) κ.α.
Ως σολίστας έχει παίξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής στην Κωνσταντινούπολη, τη Louisiana Sinfonietta στις ΗΠΑ, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Costanta στη Ρουμανία, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων, τη Φιλαρμονική “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ” της Κέρκυρας, τη Μπάντα των Αλπίνων στο Τορίνο (Ιταλία), τη Thunder Bay Symphony Orchestra στον Καναδά, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Sochi (Ρωσία), την Ορχήστρα Εγχόρδων του Εθνικού Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου των Τιράνων (Αλβανία) κ.α.
Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι συνθέτες έχουν γράψει γι’αυτόν και του έχουν αφιερώσει μουσικά έργα που παρουσιάζει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις. Ανάμεσά τους, το “Pièce de Concert” για σαξόφωνο άλτο και ορχήστρα του Ν. Αστρινίδη με τη Συμφωνική Ορχήστρα “Dr. Ermil Nichifor” στο Romanian Athenaeum Concert Hall του Βουκουρεστίου, το “Concerto for Alto Saxophone and Orchestra” του Α. Καραστάθη με τη Thunder Bay Symphony Orchestra στο Hilldale Lutheran Church του Thunder Bay (Καναδάς), δύο έργα του E.Elper (Ισραήλ) “Suite for alto sax, cembalo and string orchestra” με τη Sochi Symphony Orchestra στο Sochi Hall of Organ and Chamber Music (Ρωσία) και το “Κοντσέρτο για Άλτο Σαξόφωνο, Πιάνο και Έγχορδα” με το Σύνολο Εγχόρδων “Ασονιέτα” στην Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” .
Το 2005, στο Baton Rouge (ΗΠΑ), ηχογράφησε ζωντανά με τη Louisiana Sinfonietta έργα για σαξόφωνο του Ντ. Κωνσταντινίδη μεταξύ αυτών και το “Concerto No 2 (Grecian Variations)” για σοπράνο σαξόφωνο και ορχήστρα εγχόρδων, με αφιέρωση. Το 2006 κυκλοφόρησε από την Εταιρία “ACROASIS” το πρώτο του CD “Music for Saxophone, Piano and Percussion by Greek Composers” με την πιανίστα Χρ. Παντελή σε συνθέσεις σύγχρονης μουσικής αφιερωμένες στους σολίστες. Το 2010, από την “LYRA CLASSICS” το δεύτερο CD “Three Greek Concertos for Soprano Saxophone and String Orchestra” (δύο αφιερωμένα στον ίδιο) ηχογραφημένο στη Σόφια, σε πρώτες παγκόσμιες εγγραφές, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας που τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, στα πλαίσια των Βραβείων Μουσικής 2010, ως μία από τις τέσσερις υποψήφιες για τιμητική διάκριση δισκογραφικές παραγωγές ελληνικού ενδιαφέροντος. Το 2019 κυκλοφόρησε από τη “NAXOS” ένα τρίτο CD “Dancing with Centaurs-Stories for Saxophone” με έργα του Γ. Κοντογιώργου για σόλο σαξόφωνο, σαξόφωνο και πιάνο και σαξόφωνο-πιάνο-ορχήστρα εγχόρδων υπό την διεύθυνση του Μ.Λογιάδη που βραβεύτηκε με Ασημένιο Μετάλλιο από την Global Music Awards 2019 (USA). Για το σύνολο της δισκογραφικής του εργασίας έχει αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές τόσο από έγκριτους μουσικοκριτικούς όσο και από διακεκριμένους διεθνείς σολίστες σαξοφώνου.
Ηχογραφημένες εκτελέσεις του συχνά αναμεταδίδονται από το ραδιόφωνο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει τιμηθεί με τον τίτλο του “Επίλεκτου Μέλους” του Μουσικού Σώματος της ιστορικής Φιλαρμονικής Εταιρίας “ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ” της Κέρκυρας και με εκείνο του “Yamaha Artist” από τη Yamaha Music Europe.
Από το 2015 εκλέγεται Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος.
Περισσότερα
Σχολή Ακορντεόν
Τζωρτζακάκη Αικατερίνη
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο Ηρακλείου και πήρε πτυχίο Ακορντεόν από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της και απέκτησε πτυχία Ηλεκτρικού Αρμονίου, Ωδικής και Ειδικού Αρμονίας. Είναι επίσης απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Μουσικοκινητικής Αγωγής στη Σχολή Μωραΐτη, σεμινάρια διδασκαλίας πιάνου με τους Νέλλη Σεμιτέκολο, Μαρτίνο Τιρίμο, Κωστή Γαϊτάνο, σεμινάρια διδασκαλίας θεωρητικών με τους Αμάραντο Αμαραντίδη, Θεόδωρο Αντωνίου και Δημήτρη Συκιά. Επί χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη διδασκαλία Ακορντεόν και Ηλεκτρικού Αρμονίου σε επίπεδο αρχαρίων, Μέσης, Ανωτέρας και Πτυχίο.
Περισσότερα
Σχολή Παραδοσιακών Κρουστών
Σκιαδάς Νίκος
Ο Νίκος Σκιαδάς γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα.
Είναι διπλωματούχος στα ¨Κλασικά Κρουστά¨, με βαθμό «Άριστα». Πρόκειται για το πρώτο δίπλωμα κλασικών κρουστών που δόθηκε στην Κρήτη.
Είναι επίσης απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου, από όπου πήρε το Πτυχίο Ντραμς, με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί».
Ακόμα, είναι απόφοιτος του Ωδείου Ηρακλείου (ΜΣ Απόλλων) όπου πήρε Πτυχίο στα Παραδοσιακά Κρουστά με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί».
Είναι πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών, έχοντας λάβει τα πτυχία «Άρμονίας», «Αντίστιξης» και «Φούγκας», όλα με βαθμό «Άριστα»
Έχει παρακολουθήσει επίσης στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης το ετήσιο πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης από όπου και πήρε το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας με βαθμό "Άριστα".
Είναι επίσης Πτυχιούχος Τεχνολόγος Μηχανικός Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής από το ΤΕΙ Κρήτης, οι απόφοιτοι του οποίου ανήκουν στον Ενοποιημένο Κλάδο Μουσικής (ΠΕ79).
Είναι, ακόμα, απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με θέμα “Ακουστικός Σχεδιασμός & Ψηφιακός Ήχος”, το οποίο πήρε με βαθμό "Άριστα". Το θέμα της διπλωματικής εργασίας ήταν "Ο κόσμος των κρουστών μουσικών οργάνων - Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι".
Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο καθώς έχουν εκδοθεί από τις Κρητικές Εκδόσεις τα βιβλία του:
"100 Σολο για Ντραμς"
"Μουσικές Φράσεις για Ντραμς"
"Σπουδάζω τον Ρυθμό" και
"Ασκήσεις καθημερινής μελέτης για Ντραμς"
Έχει αναλάβει τη Διεύθυνση της Ορχήστρας Έντεχνης Μουσικής και του Συνόλου Κρουστών του "Ωδείου των Χρωμάτων", τα οποία δίνουν Συναυλίες σε γνωστούς χώρους της χώρας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις", κλπ.)
 
Περισσότερα
Εμμέλεια Πολυαισθητηριακή Μουσική Αγωγή & Εκπαίδευση για βρέφη & νήπια, 6 μηνών - 5 ετών!
Κανατέλια Χρυσούλα
Η Χρυσούλα Κανατέλια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές  στο Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου σε ηλικία 9 ετών και πήρε Δίπλωμα  Πιάνου το 2007 με βαθμό  Άριστα. Έχει Πτυχίο Πιάνου, Αρμονίας & Αντίστιξης.
Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε Σεμινάρια Πιάνου από Έλληνες Σολίστες όπως ο Δ. Τουφεξής και Κ. Παπαδάκης. 
Επίσης, έχει πάρει μέρος σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια όπως “Παιδαγωγική Προσέγγιση της Διδασκαλίας της Μουσικής και του Πιάνου” με την Μουσικοπαιδαγωγό Μ. Μιχαλοπούλου, "Σχολική Ψυχολογία" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, “Becoming a Better Music Teacher" στο Future Learn του Λονδίνου, "Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Δασκάλου", "Σεμινάριο και Διδακτική Εφαρμογή της Πολλαπλής Νοημοσύνης"  με την εξειδικευμένο Παιδαγωγό και Σύμβουλο Αγωγής και Εκπαίδευσης Ελένη Γαρυφαλάκη και “Μουσική Αγωγή Βρεφών και Νηπίων” στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Από το 2003 διδάσκει ως Καθηγήτρια Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών σε ωδεία του Ηρακλείου καθώς και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και σε Μουσικά Σχολεία στο Ηράκλειο και στο Ρεθύμνο.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον Χώρο Πολλαπλής Νοημοσύνης “Καλός Αγωγός” ως  Μουσικοπαιδαγωγός σε Βρέφη και Νήπια.
Από το Σεπτέμβριο 2022, διδάσκει στο «Ωδείο των χρωμάτων» ως Μουσικοπαιδαγωγός στην «Εμμέλεια» (τμήμα Πολυαισθητηριακής Αγωγής & Μουσικής Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη δεξιοτήτων, βρεφών & νηπίων) και ως Πιανίστα.
 
Περισσότερα
Σχολή Χάλκινων Πνευστών
Μπακόλας Παναγιώτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Ξεκίνησε την τούμπα στην Δημοτική Φιλαρμονική των Καρουσάδων με δάσκαλο τον κ. Γιώργο Σωτηρίου, στην συνέχεια φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας. Συνέχισε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με τον καθηγητή κ.Γεώργιο Ραράκο αργότερα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον κ. Παύλο Γεωργιάδη και τώρα βρίσκεται επι διπλώματος στο Δημοτικό Ωδείο Φαιάκων με καθηγητή τον κ. Κυριάκο Καικτσή. Τον Σεπτέμβρη του 2006 εισέρχεται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο όπου αποφοίτησε με κατεύθυνση Μουσική Εκτέλεση και ειδίκευση [Μουσική Εκτέλεση Τούμπας] με καθηγητές τον κ. Γεώργιο Ραράκο κ τον κ. Μυρώνη. Έχει λάβει ενεργό μέρος σε σεμινάρια με τους Hendrik Jan Renes,Roland Szentpali, Jens Bjorn Larsen, Alexander Kritikos και Βικέντιος Γιονανίδης. Σε θεωρητικό επίπεδο σπούδασε στο Ωδείο Κερκύρας οπου πήρε το πτυχίο Αρμονίας με καθηγητή τον κ. Αναστάσιο Καζιάνη και στο Δημοτικό Ωδείο Φαιάκων όπου πήρε το πτυχίο της Αντίστιξης και Ενοργάνωσης Μπάντας και Φυγής με καθηγήτρια την κ.Ιωάννα Χαρτοφύλακα. Από το 2015 μέχρι σήμερα είναι καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, στο Ωδείο Κερκύρας και στην Φιλαρμονική ένωση Καποδίστριας. Έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες: Συμφωνική Ορχήστρα Ωδείου Κερκύρας, Ελληνοτουρκική Ορχήστα Νέων το 2008 και το 2018 με την συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και απο το 2011 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου. Έχει συνεργαστεί με το σύνολο Ventus Ensemble υπό την αιγίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Από το 2015 είναι Αρχιμουσικός στην Δημοτική Φιλαρμονική Καρουσάδων και από το 2021 Αρχιμουσικός στην Δημοτική Φιλαρμονική Θιναλίων, επίσης από το 2022 είναι μέλος του κουιντέτου χάλκινων πνευστών MELOS BRASS, την ίδια χρονιά διορίστηκε ως μόνιμος καθηγητής στο Μουσικό σχολείο Ηρακλείου Κρήτης. Διδάσκει Χάλκινα Πνευστά στο "Ωδείο των χρωμνάτων".

Περισσότερα
Σχολή Υποχρεωτικών Θεωρητικών Μαθημάτων
Μαλλιαρουδάκη Ζωγραφιά

Η Ζωγραφιά Μαλλιαρουδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού ακολούθησε μια παράλληλη καλλιτεχνική εκπαίδευση, με μαθήματα κλασσικού χορού, πιάνου και θεωρίας της μουσικής, θέατρο και συμμετοχή στην χορωδία του Δήμου Ηρακλείου με μαέστρο τότε τον Δημήτρη Βιντίλα.

Συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα στο Ωδείο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ολοκληρώνοντας τα πτυχία Πιάνου, Ωδικής και Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με καθηγητή τον Βασίλη Μακρίδη.

Την ίδια περίοδο παρακολούθησε τον κύκλο σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής της Μαρίας Κυνηγού, κατανοώντας την ανάγκη προσέγγισης της μουσικής διδασκαλίας σε παιδιά προσχολικής αγωγής με βιωματικό τρόπο, μέσα από την κίνηση και την αυτοέκφραση.

Από το 2000 έως και σήμερα ζει και εργάζεται στο Ρέθυμνο. Ίδρυσε το Ωδείο Φιλόμουσος έως και το 2013 και όλα αυτά τα χρόνια εργάζεται πάνω στην μουσική εκπαίδευση ως καθηγήτρια Πιάνου, Ανώτερων Θεωρητικών και Μουσικοκινητικής με στόχο να εμπνεύσει την αγάπη και τη χαρά για τη μουσική σε παιδιά και ενήλικες ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

Έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε πολυάριθμες παραστάσεις και συναυλίες, όπως επίσης έχει ενισχύσει με τις εξειδικευμένες της γνώσεις τη δημιουργία πρότζεκτ δημοτικών σχολείων στην περιφέρεια Κρήτης. Ως δασκάλα μουσικοκινητικής έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία του Ρεθύμνου.

Στη διάρκεια της πανδημίας, εξερεύνησε τη δυνατότητα διαδικτυακών μαθημάτων πιάνου και θεωρίας της μουσικής με πολύ καλά αποτελέσματα, τα οποία συνεχίζει ακόμα και σήμερα με μαθητές που βρίσκονται μακριά από την Κρήτη, ακόμα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται και ως εισηγήτρια σε Ι.Ε.Κ στο τμήμα Βρεφονηπιοκόμων. 
Διδάσκει Υποχρεωτικά Θεωρητικά Μαθήματα στο "Ωδείο των χρωμάτων".

Περισσότερα