ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ηράκλειο, 11/01/2018

Τα 2 αυτά ΤΜΗΜΑΤΑ, αναγνωρισμένα από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το Σεπτέμβριο 2016 στο "Ωδείο των χρωμάτων": ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ (σε συνεργασία με τη ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ "ΣΟΝ" του "Ωδείου των χρωμάτων") & ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ (σε συνεργασία με τη Μικτή ΧΟΡΩΔΙΑ του "Ωδείου των χρωμάτων") υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση & Διδασκαλία του Διεθνούς φήμης Μαέστρου ΜΙΧΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

....Και συνεχίζουμε!!! ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018...!


Μιχάλης Οικονόμου (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς επίσης βιολί, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο αποσπώντας πρώτα βραβεία, αριστεία και διακρίσεις σε όλα του τα διπλώματα. Λαμβάνοντας την υποτροφία του ΙΚΥ συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης αποκτώντας Master στη διεύθυνση ορχήστρας και Διδακτορικό στη σύνθεση.  Δάσκαλοι του υπήρξαν μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της διεθνούς μουσικής σκηνής, οι Θόδωρος Αντωνίου, Lukas Foss, Jorma Panula, Gianluigi Gelmetti και David Hoose. Έχει τιμηθεί με έντεκα βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων τα πρώτα βραβεία των διεθνών διαγωνισμών “Δημήτρης Μητρόπουλος” και “ALEA III”. Είναι τακτικός προσκεκλημένος μαέστρος όλων των Ελληνικών ορχηστρών και πολλών ορχηστρών του εξωτερικού,  ενώ τα έργα του έχουν παιχτεί με μεγάλη επιτυχία ανά τον κόσμο.
 
Ο Μιχάλης Οικονόμου είναι πρώτος προσκεκλημένος μαέστρος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, μόνιμος αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, διευθυντής του Μουσικού Τμήματος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, καθηγητής διεύθυνσης ορχήστρας σε πολλά ωδεία και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Είναι ο εμπνευστής και διδάσκων αρχιμουσικός του Πανελλήνιου masterclass διεύθυνσης ορχήστρας που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και προσελκύει τουλάχιστον εκατό νέους μαέστρους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού κάθε χρόνο.
 
Το 2011 και κατόπιν ψηφοφορίας εκατό μουσικών διαφορετικών εθνικοτήτων, εξελέγη καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ με την οποία πραγματοποίησε περισσότερες από πενήντα εμφανίσεις ενώ ταυτόχρονα ηχογράφησε για την εταιρεία Naxos. Παράλληλα με την ορχήστρα του Κατάρ ο Μιχάλης Οικονόμου έχει συμβόλαια τακτικής συνεργασίας με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μάλτας και τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Gyor στην Ουγγαρία. Από το 2013 είναι ο μόνιμος αρχιμουσικός του γκαλά των νικητών του διαγωνισμού OPERALIA του Placido Domingo που διοργανώνεται από την εταιρεία GuliΑnd με έδρα το Λονδίνο και πραγματοποιεί περιοδείες του διαγωνισμού ανά τον κόσμο. Ο Μιχάλης Οικονόμου εκπροσωπείται από το κορυφαίο διεθνές καλλιτεχνικό γραφείο IMG Artists και διευθύνει περισσότερες από σαράντα συναυλίες ετησίως.

Επιστροφή στις ανακοινώσεις