ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ηράκλειο, 12/05/2014

O διεθνούς φήμης Σολίστ Κιθάρας Oscar Ghiglia, θα πραγματοποιήσει MASTER CLASS ΚΙΘΑΡΑΣ, στο “Ωδείο των χρωμάτων” το Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.

Το MASTER CLASS ΚΙΘΑΡΑΣ αναφέρεται σε μαθητές Ανωτέρας, σε Πτυχιούχους και Διπλωματούχους. Λόγω πολύ περιορισμένου αριθμού συμμετοχόντων στο MASTER CLASS του κ. Ghiglia, δεχόμαστε Δηλώσεις συμμετοχής & κρατήσεις θέσεων, το αργότερο μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2014.


Oscar Ghiglia
Γεννημένος σε οικογένεια καλλιτεχνών - ο πατέρας και ο παππούς του, διάσημοι ζωγράφοι και η μητέρα του καταρτισμένη πιανίστα - Ο Oscar Ghiglia έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε ένα δρόμο στρωμένο με πινέλα και χρώματα και μια περικοπή κόσμο σε αρμονία και τη μελωδία.
Αν και πρόωρη επιλογή του παρήγαγε μερικές εκατοντάδες χρώματα του νερού και μια σειρά από ελαιογραφίες, σύντομα συνειδητοποίησε μουσική ήταν ο τρόπος του. Για την απόφαση αυτή ευχαριστεί τον πατέρα του , που μια μέρα τον έκανε να ποζάρει για έναν πίνακα ζωγραφικής που δείχνει ένα κιθαρίστα ... Γι αυτό και έπρεπε να κρατήσει την κιθάρα του πατέρα του, ένα σύντροφο για την καλλιτεχνική συλλογισμοί του μπροστά από τα έργα του σχηματισμού. Αυτή η ζωγραφική ήταν η αρχή για μια ζωή πειθαρχημένη αφοσίωση στη μουσική .
Αποφοίτησε από το Ωδείο Santa Cecilia της Ρώμης. Ο Oscar Ghiglia άρχισε σύντομα την μαθητεία του δίπλα στον μεγάλο δάσκαλο Andres Segovia, ο οποίος ήταν σημαντική επιρροή και την έμπνευση του κατά τα χρόνια διαμόρφωσης του . Αργότερα Ο Oscar Ghiglia " Κληρονόμησε " ένδοξο Class Segovia στη Σιένα Accademia Chigiana και να διαδώσουν το δικό διδασκαλία του γύρω από τις πέντε ηπείρους σε μια αδελφή κλίση προς concertizing του .
Ο Oscar Ghiglia είναι υπερήφανος που ιδρύθηκε τέτοια προπύργια της διδασκαλίας κιθάρας, όπως το Τμήμα Κιθάρας στο Aspen Music Festival (Κολοράντο , ΗΠΑ), καθώς και στο Φεστιβάλ de Musique des Arcs και το  "Incontri Chitarristici di Gargnano", του ότι έχουν καλλιτέχνη στην κατοικία ή επισκέπτη καθηγητή σε τέτοια κέντρα όπως το Σινσινάτι, σαν Φρανσίσκο Ωδεία, The Juilliard, η Hartt Σχολή και το Πανεπιστήμιο Northwestern του Evanston, Ιλλινόις σε όλα αυτά τα κέντρα και elsewhereGhiglia έχει καλλιεργώντας τα ταλέντα και διαμόρφωση ή την τελειοποίηση νέων καλλιτεχνών μουσικής προοπτικές και την ερμηνεία.
Συνθέτες όπως Giampaolo Bracali και Franco Donatoni, μεταξύ άλλων, έχουν γράψει και αφιερωμένη σημαντικά έργα για Oscar Ghiglia .
Εκτός από την περιοδεία ως σολιστικό ο Oscar Ghiglia. έχει παίξει και ηχογραφήσει με ονόματα όπως τραγουδιστές Victoria de Los Angeles, Jan de Gaetani, Gerald English, John mc Collum, φλαουτίστες όπως J.P.Rampal, Julius Baker σύνολα όπως η Juilliard String Quartet, η Emerson String Quartet, το Cleveland κουαρτέτο εγχόρδων, το Κουαρτέτο d' archi di Venezia, το Τόκιο Κουαρτέτο Εγχόρδων, βιολιστές, όπως Giuliano Carmignola, Franco Gulli, Salvatore Accardo, Regis Pasquier, βιολιστή ως B. Giuranna, P Zuckerman, τσελίστες όπως ο Κ. Αδάμ, μια ρωμαϊκή, L.Varga, κιθαρίστες όπως E. Fisk, S.Fukuda, L Guerra, Αντιγόνη Γκόνη, Έλενα Παπανδρέου. O.G. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Classic Guitar Quartet (με, σε διαφορετικές στροφές: Benjamin Bunch, Ο. Koga, Anders Miolin, S. Schmidt, Ανδρέας v.Wangenheim . )
Επί του παρόντος , μετά την τελευταία του CD : "Η μουσική Κιθάρα Manuel Ponce » , η ετικέτα " Stradivarius " κυκλοφόρησε το νέο CD ​​του JS Bach λαού το λειτουργεί .
Μετά τη συνταξιοδότησή του από τη Βασιλεία της Ελβετίας , όπου κατείχε την καθηγεσία στην κιθάρα στο Musik - Akademie der Stadt Basel από το 1983 μέχρι το 2005 , η διδασκαλία του συνεχίζει , το χρόνο στην Ελλάδα, σε μια επίλεκτη ομάδα των μαθητών που συρρέουν σε τακτά χρονικά διαστήματα από τις τέσσερις γωνιές της Ευρώπης .
Τον Ιούνιο του 2008 μια επιλεγμένη ομάδα από πρώην μαθητές του έχουν γιόρτασε τα 70α γενέθλιά του Oscar Ghiglia , σε ένα φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Mannes της μουσικής της Νέας Υόρκης , όπως συναυλίες , διαλέξεις και master-classes , που ονομάζεται " Η GHIGLIA LEGACY " .
Μια ανάλογη γιορτή έλαβε χώρα το 2009 , σε Ίθακα, Νέα Υόρκη
Ιδρυτής του Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας Gargnano (Ιταλία ) OG μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα πολύ υψηλό αριθμό νικητές του πρώτου βραβείου στους μαθητές του , σε διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο .
Από το 2005 κάνει το σπίτι του στην Ελλάδα .

Επιστροφή στις ανακοινώσεις