ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ηράκλειο, 12/05/2014

Η διεθνούς φήμης Σολίστ Φλάουτου Beata Iwona Glinka, θα δώσει ΡΕΣΙΤΑΛ ΦΛΑΟΥΤΟΥ, στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015. 

Η Beata Iwona Glinka γεννήθηκε στο Kwidzyn της Πολωνίας. Σε ηλικία 18 ετών πήρε δίπλωμα φλάουτου από το Μουσικό Λύκειο του Gdansk με την υψηλότερη διάκριση και παράλληλη ειδίκευση στη διδασκαλία. Συνέχισε στη Μουσική Ακαδημία του Gdansk απ’ όπου και αποφοίτησε το 1994 με Master of Music in Performance.
Με υποτροφία της Bâoise Holding Scholarship Found παρακολούθησε κατά την περίοδο 1991-94 τα θερινά μαθήματα της Μουσικής Ακαδημίας του Lenk στην Ελβετία με τον Peter Lukas Graf. Το 1992 με υποτροφία του δημάρχου της πόλης του Darmstadt της Γερμανίας, παρακολούθησε το Ferienkurse für Neue Musikόπου μελέτησε σύγχρονες τεχνικές φλάουτου με τον Pierre-Yves Artaud.
Από το 1996 συνεχίζει τις σπουδές της στην Accademia Internationale Superiore di Musica στην Biella της Ιταλίας  με τον Peter-Lukas Graf και αργότερα στην École Normale de Paris με τον Pierre-Yves Artaud.
Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ με έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου (ανάμεσα σ’ αυτά και πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων, Πολωνών και Αμερικανών  συνθετών) και  έχει συμπράξει ως σολίστ και πρώτο φλάουτο σε ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ρωσία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Πολωνία και Αμερική). Έχει αναπτύξει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τη νέα μουσική, η οποία από το 1994 είχε ως αποτέλεσμα πάνω από εκατόν παγκόσμιες πρεμιέρες έργων Ελλήνων, Πολωνών  και Αμερικανών  συνθέτων, περισσότερα από εξήντα από αυτών γράφτηκαν ειδικά για εκείνη.
Από το 1995 ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Διδάσκει φλάουτο και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, καθώς  και στο ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες στην Αθήνα. Είναι  πρώτο φλάουτο στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηνών και είναι μέλος του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου.
Επελέγη ως εκτελέστρια στο 5ο Φεστιβάλ Φλάουτου της Σλοβενίας (2004), στο 3ο Φεστιβάλ Φλάουτου στο Madison των ΗΠΑ (2006) και τον Αύγουστο του 2007 στο masterclass του James Galway στο Weggis της Ελβετίας.
Beata Iwona Glinka έχει ηχογραφήσει και εμφανίζεται σε δεκάδες δίσκους των ευρωπαϊκών και των αμερικανικών εταιριών, όπως BMG, Ίριδα, Magni, Mercury, και άλλων.
Το 2009 αναγορεύτηκε διδάκτορας ενόργανης μουσικής τέχνης στη Μουσική Ακαδημία της Κρακοβίας με τη διατριβή της πάνω σε θέμα την μουσική για φλάουτο του Brian Ferneyhough και το 2012 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη διατριβή της πάνω σε θέμα την σύγχρονη ελληνική μουσική για σόλο φλάουτο.
  
Στο «Projection for Flute Alone» μια πρώτης τάξεως άσκηση στις χρήσεις των "bent", multiphonicsκαι άλλων διευρυμένων τεχνικών, Παναγιώτης Λιαρόπουλος φάνηκε εξίσου γοητευμένος με το φλάουτο, καθώς υπήρχε παντούαπό υψηλή τέχνη στην «πρωτόγονη» .... Iwona Glinka έδωσε μια εκπληκτική ερμηνεία.
Ο Richard Buell / Boston Globe / ΗΠΑ / Φεβρουάριο 2002

Η μουσικότητα  της και την παντελή έλεγχο στης λεπτές αποχρώσεις αποκάλυψε μια εξελιγμένη μουσικό με υπέροχο στυλ.
Carlo Vincetti Frizzo / Composer / ΗΠΑ / Φθινόπωρο 2002
 
 
 
http://sites.google.com/site/beataiwonaglinka/
http://www.reverbnation.com/iwonaglinka

http://www.youtube.com/user/IwonaGlinka
 
 
 

Επιστροφή στις ανακοινώσεις