ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ηράκλειο, 15/05/2014

Ο Συνθέτης κ. ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΙΔΗΣ, θα πραγματοποιήσει ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στο “Ωδείο των χρωμάτων” με θέμα “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ”, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου με θέμα "Τεχνικές καταγραφής και επεξεργασίας της μουσικής μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και μουσικών-γραφιστικών προγραμμάτων" και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, με θέμα "Παρουσίαση του Modular synthesizer “Shared System” της Make Noise".

Σάββας Τσιλιγκιρίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977.
Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης  και σύνθεση με τον Θόδωρο Αντωνίου.
Στην εργογραφία του περιλαμβάνονται συνθέσεις ηλεκτρονικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής,  ηχητικές εγκαταστάσεις, μουσική για το θέατρο, για σόλο όργανα, ενόργανα σύνολα και ορχήστρα.
Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική.
Έχει λάβει παραγγελίες μεταξύ άλλων, από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και το Σύλλογο Φίλων Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το μουσικό σύνολο Idee Fixe, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, το Pocket Ballet Project (Ιταλία) και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Το 2008 απέσπασε το βραβείο καλύτερης σύνθεσης για το έργο του Verbum II [The mechanical sextet], στα πλαίσιο του 2ου Εργαστηρίου Σύγχρονης μουσικής που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Επιστροφή στις ανακοινώσεις