ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ηράκλειο, 18/02/2015

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Μουσικής Σημειογραφίας/Sibelius  με το ΜΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ
 
Το “ΩΔΕΙΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ” διοργανώνει ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - Workshop ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΗΜΕΙΟΓΡΑΦΙΑΣ με το συνθέτη και καθηγητή θεωρητικών του "Ωδείου των χρωμάτων", Μάνο Παναγιωτάκη, την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα Σεμιναρίων "ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ".
Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν ενεργά, μαθητές, καθηγητές μουσικών οργάνων και θεωρητικών, δάσκαλοι μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης και κάθε φιλόμουσος ακροατής.
 
Ο κ. Μάνος Παναγιωτάκης θα παρουσιάσει διεξοδικά τις δυνατότητες του προγράμματος Sibelius, θα αναλύσει τις μεθόδους βάσει των οποίων μπορεί να δομηθεί σωστά μια ευανάγνωστη παρτιτούρα, ενώ παράλληλα, όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους μουσικό κείμενο από τα laptop τους.
Η είσοδος στο σεμινάριο είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες από τον κ. Παναγιωτάκη και το "Ωδείο των χρωμάτων".
 
Για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες και τις δηλώσεις συμμετοχής, απευθυνθείτε στην γραμματεία του “Ωδείου των χρωμάτων” μέχρι  28 Φεβρουαρίου 2015.

ΜΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)
Ο Μάνος Παναγιωτάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1982.
Σπούδασε μουσικολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θεωρητικά, αρχικά με τον Παναγιώτη Φουρναράκη κι έπειτα με τον Δημήτρη Συκιάφλάουτο με την Iwona Glinka και σύνθεση με το Θόδωρο Αντωνίου στο ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες» στην Αθήνα. Κατά την περίοδο 2007-2011, υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς επίσης εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβήστη σύνθεση στο πανεπιστήμιο του York της Αγγλίας με τον Thomas Simaku. Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Έχει συνεργαστεί με διάφορους εκτελεστές και σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του έχουν εκτελεστεί σε διάφορες πόλεις, μεταξύ άλλων στο York, το Μάντσεστερ, τη Βοστόνη, το Μόναχο, τη Βενετία, και την Αθήνα, ενώ εργασίες επάνω σε ποικίλα θέματα της σύγχρονης μουσικής έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα συνέδρια σε Ελλάδα και Κύπρο.
Το Σεπτέμβριο 2008 παίρνει το τρίτο βραβείο στην κατηγορία solo όργανο με το έργο του: Lux Perpetua για φλάουτο στον 6ο διαγωνισμό σύνθεσης Βόλου ενώ το έργο του Talus για πίκολο και Ταμ-ταμ παίρνει το πρώτο βραβείο στην κατηγορία μουσική δωματίου. Το ίδιο έργο επίσης πήρε πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ InterArtia 2008. Επίσης, το έργο του "Ηχοσύμπλοκον" επελέχθη για το φεστιβάλ ISCM World Music Days στη Βιέννη το Νοέμβριο 2013.

Επιστροφή στις ανακοινώσεις