ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Ηράκλειο, 17/02/2015

Το "Ωδείο των χρωμάτων", έχει την τιμή να φιλοξενήσει την διεθνούς φήμης Σολίστ Φλάουτου ΚΑTRΙΝ ΖΕΝΖ (Κατερίνα Τσέντς), το Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, σ' ένα ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΛΑΟΥΤΟΥ. Η Katrin Zenz, θα είναι κοντά μας στην Αίθουσα Σεμιναρίων & Συναυλιών "ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ" του "Ωδείου των χρωμάτων" για το Σεμινάριο Φλάουτου, στο οποίο μπορείτε και από σήμερα (έως και τις 14 Μαρτίου) να δηλώσετε τη συμμετοχή σας και να κρατήσετε θέση! Το Σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν σπουδαστές Προκαταρκτικής, Κατωτέρας, Μέσης, Ανωτέρας, Πτυχιούχοι & Διπλωματούχοι Φλάουτου, ακόμα και απλοί ακροατές. Πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής ανά τάξη όπως και Δηλώσεις συμμετοχής/κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να κάνετε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, τηλεφωνικώς στο "Ωδείο των χρωμάτων", στα τηλέφωνα 2810-210206, 2810-210264 ή από κοντά στη Λ. Δημοκρατίας 77, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΛΑΟΥΤΟΥ με την ΚΑΤΡΙΝ ΖΕΝΖ θα διδαχθεί μεταξύ των άλλων, το ρεπερτόριο για φλάουτο όλων των εποχών, με επίκεντρο:
α. την καθοδήγηση στις βασικές ερμηνευτικές και στιλιστικές αρχές
β. την ευελιξία και σταθερότητα στην παραγωγή του ήχου και της σωστής ροής του αέρα
γ. τις συμβουλές για την άρθρωση
δ. την καλή προετοιμασία και την βελτίωση του μουσικού αποτελέσματος.

ΚΑΤΡΙΝ ΖΕΝΖ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΝΤΣ) (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)
Η Γερμανίδα φλαουτίστρια Κατερίνα Τσεντς έχει ανακηρυχθεί μια «ευαίσθητη και βιρτουόζος εκτελέστρια με μεγάλη αυθεντικότητα». Είναι μια διακεκριμένη πρωτοπόρος της σύγχρονης μουσικής, και «λαμπρή καλλιτέχνης αυτοσχεδιασμού, που ξέρει πώς να δαμάσει τα φλάουτά της και να τους αποσπάσει τα πιο απίστευτα και υπέροχα ηχοχρώματα, που εκτείνουν τον κόσμο των ήχων του αυλού» (Schwarzwälder Bote).
Με αρετές όπως την «εντυπωσιακή τεχνική και τον έλεγχο της αναπνοής της, την αίσθηση του χρόνου και του χρονισμού, την άρτια τεχνική και εξελιγμένη ποιότητα ήχου, ανήκει στη σπάνια κατηγορία των μουσικών με μοναδική εκφραστικότητα και πολλά ενδιαφέροντα» (Κυριακάτικη Καθημερινή). Το φλάουτο της γίνεται ένας «μαγικός αυλός», «το παίξιμό της στο Άλτο φλάουτο είναι ένα από τα καλύτερα, όπως και η επιδέξια εκτέλεση απαιτητικών πολυήχων» (American Record Guide).
Έξοχα εξοικειωμένη με ένα ευρύ φάσμα της μουσικής, ενσωματώνει το ρεπερτόριο όλων των εποχών, προσεγγίζοντας ανοικτούς και διαφορετικούς χώρους με νέες πολυμορφικές ιδέες.
Είναι ιδρυτικό μέλος πολλών συνόλων μουσικής δωματίου και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Υπήρξε τακτικό μέλος του Ensemble Köln, της Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής Καμεράτα Αθηνών, του Συνόλου Σκαλκώτα. Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνική διευθύντρια του Ensemble TORA, με το οποίο πραγματοποιεί μεγάλα αφιερώματα με ανοιχτή μορφή και τη χρήση πολυμέσων στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στην Αθήνα (Αφιέρωμα στον Ανέστη Λογοθέτη 2012, Musicircus John Cage 2012, Αφιέρωμα στον Luciano Berio 2013 κ.α.)
Λόγω της έρευνάς της για την εφαρμογή νέων τεχνικών εκτέλεσης στο φλάουτο της έχουν αφιερωθεί πολλά έργα και στη συνέχεια έχει δώσει πάνω από 100 διεθνείς παγκόσμιες πρεμιέρες και παραστάσεις.
Τα σημαντικότερα επιτεύγματα περιλαμβάνουν συναυλίες στο California Institute of the Arts, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Santa Barbara και το Πανεπιστήμιο του Redlands, το Kolumba Artmuseum Κολωνίας, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αθήνας, στο Deutsches Flötenfestival München, στο Künstlerhaus München, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Παρνασσός Αθηνών.
Οι ηχογραφήσεις της περιλαμβάνουν “Greek Flute Music of the 20th&21st Centuries” (Naxos 8.572369/2011), έργα για σόλο φλάουτο του Α. Φιλιππακόπουλου (Edition Wandelweiser/2006 & 2014), έργα για φλάουτο και μουσική δωματίου του Ι . Ιωαννίδη (Society of Music, Αθήνα/1998), «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» της Ελένη Καραΐνδρου (ECM New Series/ECM 1999) και πολλών άλλων Ελλήνων συνθετών.
Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο φλάουτο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
Έχει δώσει master classes και συναυλίες σε Πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας (Los Angeles, Santa Barbara, Redlands) στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, στην Εθνική Μουσική Ακαδημία Zagreb Κροατίας, το Conservatoire de la Ville του Λουξεμβούργου,  στα «Internationale Ferienkurse» Darmstadt, στο Διεθνές Θερινό Φεστιβάλ Φλάουτου του Stratford-on-Avon στην Αγγλία κ.α. Μαθητές της ήταν φιναλίστ και νικητές βραβείων σε πολλούς διαγωνισμούς , συμπεριλαμβανομένου του 1ου διαγωνισμού «Urs Ruettimann» στην Αθήνα , το Ετήσιος Διαγωνισμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη , στο Διαγωνισμό του Διεθνές Flutemeeting στο Βόλο, τον  διαγωνισμού Νέων Καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη κ.α.
Ήταν ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού συλλόγου FluteArt που διοργάνωνε επί σειρά ετών το «Διεθνές Flutemeeting» στην Ελλάδα.
Γεννήθηκε στο Donaueschingen (Νότια Γερμανία), και ζει από το 1993 στην Ελλάδα. Έχει σπουδάσει με την Carin Levine και εμβάθυνε τις μουσικές και φλαουτιστικές γνώσεις της με τον Peter-Lukas Graf, η πιο καθοριστική συνάντηση στην πρόσφατη μουσική εξέλιξή της. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα PhD με θέμα «Οι Πολυφωνικές επιπτώσεις στο φλάουτο», μια συστηματική θεωρία της ανάλυσης πολυήχων υπό ακουστικών δεδωμένων του φλάουτου.
 

Επιστροφή στα σεμινάρια-συναυλίες