ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Ηράκλειο, 11/05/2015

Ο Ηρακλειώτης Συνθέτης και Μαέστρος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του "Ωδείου των Χρωμάτων" και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 
Την Παρασκευή 15 Μαίου και ώρα 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάστηκε το έργο του Ηρακλειώτη Συνθέτη και Μαέστρου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗ "Υπερωκεάνια σε πλόες εσωτερικού" για φωνή και πιάνο, έργο Νο 43, σε ποίηση ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΝΟΥΔΑΚΗ.
      Η εκδήλωση αυτή έχει τίτλο "ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ". Στη συναυλία, ακούστηκαν επίσης έργα των συνθετών: Ν. ΑΘΗΝΑΙΟΥ, Θ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Π. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΜΠ. ΚΑΝΑ, Γ. ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ, Γ. ΚΟΥΡΟΥΠΟΥ, ΧΡ. ΣΑΜΑΡΑ.
Τα έργα απέδωσαν ο ΤΙΤΟΣ ΓΟΥΒΕΛΗΣ στο Πιάνο και η ΜΑΪΡΑ ΜΗΛΟΛΙΔΑΚΗ Σοπράνο.

O Παναγιώτης Φουρναράκης έχει λάβει μέρος με έργα του στους διαγωνισμούς Σύνθεσης, 49ο Festival International de musique de Besancon 
Franche, στο 33ο premio musicale (cita di Trieste) Italia, the Alea III International composition Prize (Boston University), XXIX Queen prize for music composition Espana, Martirano composition award the University of Illinois.
Έχει παρουσιάσει έργα του με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με το Γ' πρόγραμμα της Ε.Ρ.Α.
Έχει πραγματοποιήσει Συναυλίες στην Αμερική στις πόλεις Ουάσιγκτον, Βοστόνη, Νέα Υόρκη, στον Καναδά στις πόλεις Τορόντο, Μόντρεαλ & στην Αυστραλία στις πόλεις Μελβούρνη, Σίδνει, Αδελαΐδα & Καμπέρα.
Τον Φεβρουάριο του 1999 δέχεται πρόσκληση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και παρουσιάζει το έργο του “Εσωτερικές Φωνές”.
Τον Μάρτιο του 1999 γίνεται μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.
Τον Ιούλιο του 2000 εμπνεύστηκε και υλοποίησε μαζί με τον Θόδωρο Αντωνίου, τον Διεθνή διαγωνισμό κιθάρας στον Δήμο Αρχανών.
Τον Ιούλιο του 2002, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, παρουσίασε το έργο του “Θέμα και παραλλαγές για ορχήστρα εγχόρδων”.
Τον Μάρτιο του 2003 το Luisiana State University των Η.Π.Α. προχώρησε στην έκδοση ενός διπλού C.D. με έργα Αμερικανών και Ελλήνων συνθετών, σε παγκόσμια κυκλοφορία, όπου συμπεριλαμβάνεται το έργο του “Ηλιοστάλαγμα”.
Τον Ιανουάριο του 2006 δημιούργησε τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χερσονήσου, με παιδιά από 8 έως 16 ετών.
Ως μέλος του Δ.Σ. του Ν.Ο.Π.Ε.Η. τον Δεκέμβριο του 2007 δημιούργησε τα μουσικά σύνολα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, την συμφωνική ορχήστρα, την μικτή χορωδία και την παιδική-νεανική χορωδία των οποίων υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής & μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας.
Το Σεπτέμβριο του 2013, ιδρύει το “Ωδείο των χρωμάτων”, στο οποίο είναι και Καλλιτεχνικός Διευθυντής.
ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ: Έχει γράψει πάνω από 40 έργα: για Μουσικά Σύνολα, για σόλο όργανα, για Ορχήστρα, για Φωνή, για Όπερα, για Χορωδία a cappella, για Χορωδία & Ορχήστρα, για Σολίστ-Χορωδία-Ορχήστρα, Σκηνική Μουσική, μουσική για θέατρο, Κοντσέρτα, Οκτέτα, Κουϊντέτα, Σεπτέτα, Κουαρτέτα, κ.ά.
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ: ‘Εχει ηχογραφήσει 5 CD με έργα του και μία 4πλή κασετίνα DVD με τη Συμφωνική Ορχήστρα.

Επιστροφή στα σεμινάρια-συναυλίες