ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Ηράκλειο, 27/05/2016

Για μία ακόμα φορά...πολλά-πολλά συγχαρητήρια στον κ. ΜΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ!!!

Το Σάββατο 28 Μαΐου, στον Πολυχώρο "Τριανόν" στη Αθήνα, θα παρουσιαστεί το έργο "Talus" του καθηγητή Θεωρητικών του "Ωδείου των χρωμάτων" & Συνθέτη κ. Μάνου Παναγιωτάκη, χορογραφημένο από τον Αλέξανδρο Μιχαήλ, στα πλαίσια του φεστιβάλ Music in Motion.

Το έργο του κ. Παναγιωτάκη αναπαριστά τη μονομαχία ανάμεσα στον Ιάσονα και το γίγαντα Τάλω, ένα από τα πρώτα ρομποτικά κατασκευάσματα της παγκόσμιας μυθολογίας. Κατασκεύασμα του θεού Ηφαίστου, ο Τάλως ήταν επιφορτισμένος να φυλάττει την Κρήτη και να απωθεί κάθε απόβαση ξένων στο νησί. Τρεις φορές την ημέρα διέσχιζε όλο το νησί από άκρη σε άκρη και έκαιγε τους κρινόμενους ως "ανεπιθύμητους" είτε με την καυτή ανάσα του είτε σφίγγοντάς τους στο πυρακτωμένο σώμα του. Με τη βοήθεια της Μήδειας, ο Ιάσονας, τραβώντας ένα καρφί από τη φτέρνα του μεταλικού γίγαντα, στράγγισε την ουσία "ιχώρα" (ον. "Ιχώρ") η οποία του έδινε ζωή.
Το έργο του κ. Μάνου Παναγιωτάκη, συνετέθη το 2006 στο York, απέσπασε 2 πρώτα βραβεία στον 5ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Βόλου και στο φεστιβάλ InterArtia το 2009, καθώς επίσης εκδόθηκε το ίδιο έτος από τον οίκο BERBEN στην Ανκόνα της Ιταλίας.
Μπορείτε να ακούσετε το Talus εδώ:
https://youtu.be/ChJlHAu0MFA
Και να βρείτε περισσότερεςπληροφορίες για το φεστιβάλ εδώ:
https://musicinmotionfestival.wordpress.com/…/talus-28-%CE…/

Επιστροφή στα σεμινάρια-συναυλίες